Uzmanından rahatlatan deprem açıklaması geldi (21 Ekim 2024)

Malatya, Sivas ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen son depremler sonrası bazı uzmanlar kırılan fay hatları hakkında açıklama yapıyor. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş ise, belirli şehirlerdeki büyük depremler üzerine farklı bir bilimsel yaklaşım yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Demirtaş'ın yaptığı paylaşım vatandaşın rahatlamasını sağladı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri haber bülteninde...

Uzmanından rahatlatan deprem açıklaması geldi (21 Ekim 2024)

Malatya, Sivas ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen son depremler sonrası bazı uzmanlar kırılan fay hatları hakkında açıklama yapıyor. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş ise, belirli şehirlerdeki büyük depremler üzerine farklı bir bilimsel yaklaşım yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Demirtaş'ın yaptığı paylaşım vatandaşın rahatlamasını sağladı.

Dr. Ramazan Demirtaş çizgisini bozmuyor

Kahramanmaraş, Malatya ve Sivas’ta son günlerde yaşanan depremler, vatandaşı korkutuyor. Uzmanlar, kırılan fay hatları hakkında çeşitli açıklamalarda bulunuyorlar. Paleosismoloji uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, bu açıklamaların aksine, olaylara farklı bir bilimsel bakış açısıyla yaklaşmaya devam ediyor.

Uzmanından rahatlatan deprem açıklaması geldi (21 Ekim 2024)

Dr. Ramazan Demirtaş: Sorgulanmalı

Meslek hayatının 35 senesini sahalarda yaptığı çalışmalarla uzmanlık kazanan Dr. Demirtaş, fay hatlarının isimleri üzerinden yapılan tartışmalara tepki gösterdi. Demirtaş, belirli illerde yaşanan büyük depremlerin perde arkasının araştırılması gerektiğini savunan Demirtaş, "Fay hatlarının isimlerine değil, özellikle Kayseri, Adana, Malatya, İzmir, İstanbul, Bursa, Antalya ve Denizli gibi şehirlerde meydana gelen 7.0 ve üzeri depremler incelenmeli. Bu şehirlerde neden korku uyandıran büyük depremler yaşandığı sorgulanmalıdır" paylaşımında bulundu. .

Uzmanından rahatlatan deprem açıklaması geldi (21 Ekim 2024)

Korku pompalayanlar mı var?

Demirtaş, 19 Ekim'de yaptığı X paylaşımında, "Birileri bu depremi 2.6 my önce aktivitesini yitirmiş #Kahramanmaraş Fay Zonu'na (KMFZ) bağlayıp, M 6.7 büyüklüğünde deprem bekliyorum, bu deprem de habercisi/öncüsü diye korku pompalayabilir. Bu depremin KMFZ ile hiç alakası yok, sıradan tetiklenmiş bağımsız küçük bir deprem" demişti.

Vatandaşı rahatlatan açıklama oldu

Paleosismolog Dr. Demirtaş, yaptığı bütün açıklamaların arkasında durarak, sürekli korku pompalanmaya çalışıldığını vurguluyor. Demirtaş'ın yaptığı son paylaşım, vatandaşın rahatlamasına neden oldu.