Uzun Ömürlü Kurabiye - Margaret Kurabiye - Az Malzemeli
Az malzemeli ve pratik bir tarifle evde nefis bir lezzetin peşine düşmeye hazır mısınız? Uzun ömürlü Margaret kurabiye tarifimizle tatlı saatlerinizi renklendirin! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Az malzemeli ve pratik bir tarifle evde nefis bir lezzetin peşine düşmeye hazır mısınız? Uzun ömürlü Margaret kurabiye tarifimizle tatlı saatlerinizi renklendirin!
Gastronomi dünyasının vazgeçilmezi olan kurabiyeler, bu kez lezzet ve pratiklik arayanların favorisi olacak! Uzun ömürlü Margaret kurabiye tarifiyle evde şef gibi hissedin. Az malzemeli yapısı ile dikkat çeken bu tarif, hem lezzet arayanları hem de zamanını değerlendirmek isteyenler için. İşte tarifin detayları
Malzemeler;
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı pudra şekeri
100 gram tereyağı (dilerseniz margarinde kullanabilirsiniz)
2 adet haşlanmış yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
Kakao
Hazırlanışı;
İki adet yumurtayı kaynatın ve sarısını alın. Yumurta sarısını eleğe yerleştirip, parmaklarınızla bastırarak, yumurta sarısının ince bir toz haline gelmesini sağlıyoruz. Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı yumuşadıktan sonra pudra şekeri ve tuzu ekleyip, çırpma teliyle rengi biraz açılıp kabarıncaya kadar çırpalım. Elenmiş yumurta sarısını, tereyağı ve pudra şekerinin üzerine döküp, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. Un ve mısır nişastasını karıştırıp, karışımın üzerine eleyerek ekleyin. Ellerinizle hamur haline gelene kadar yoğurun.
Kakaolu yapmak için hamurdan biraz parça alıp bir yemek kaşığı kakaoyu döküp biraz daha yoğurun. Yoğurulan hamurları streç filme sarın ve bir saat buzdolabında bekletin. Bekletilmiş hamurdan küçük bir parça alın ve küçük toplar haline getirin. Yaklaşık 60 adet çıkıyor. Küçük topları fırın tepsisine yerleştirin ve başparmağınızla düzleştirin. Düz bir şekilde bastırıldığında hamurda çatlaklar oluşacak. Hepsini bitirdikten sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin (fırına göre değişebilir). Afiyet olsun…