Üzüntü ve stres sedef hastalığını tetikliyor

Sosyal ve psikolojik sorunlara neden olan sedef hastalığı yaygın görülen hastalıkların başında geliyor.

Üzüntü ve stres sedef hastalığını tetikliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sedef hastalığının gelişmesinde en  önemli etkenlerden biri de strestir. Stresin tetiklediği vücuttaki moleküller, deride sedefin moleküler sürecini uyarıp  bu hastalığı daha yaygın hale getiriyor.
Stres kontrolü sedef'i engelliyor

Sedef hastalığı son yıllarda üzerinde en çok araştırma yapılan hastalıklardan biridir. Bir çok tedavi geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam ederken  sedef hastalığını tamamen iyileştiren bir tedavi olmasa da hastalık kontrol altına alınabiliyor.
Sedef hastalığında stres başrolda olan bir etkendir. Stresi yönetmeleri için hastalara çeşitli egzersiz tavsiyeleri, yoga, yürüyüş gibi aktiviteleri yapmaları gerektiğini  söyleyen uzmanlar, tedavi süreçlerinde hastaların stresi bastırıp  yönetmeleri gerektiğini belirtiyorlar. Sedef hastası olan bireylerde Sistemik tutulumla, vücutta kalp, kardiyovasküler, gastrointestinal sistem hastalıklarında artış gözlenebilmektedir. Toplumda yaygın olarak görülen  sedef hastalığı kesinlikle bulaşıcı değildir. Sadece genetik zemin çerçevesinde çevresel faktörlerin etkisiyle daha sonraki nesillere aktarılabilen bir hastalıktır.