Vakıflar'dan kira şoku! Zam oranı dudak uçuklatıyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiracılara gönderilen tebligatta konut ve işyerlerinin kira oranlarına yeni dönemde zam yapılacağı bildirildi. Dudak uçuklatan şok zam oranını görenler hayrete düştü. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Mülhak vakıfların yapmak istediği zam oranı ne kadar? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in haber bülteninde…

Vakıflar'dan kira şoku! Zam oranı dudak uçuklatıyor

Kayseri başta olmak üzere vakıf mülklerinin yoğun olduğu illerde, vakıf kiracılarını büyük sıkıntılar bekliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, kiracılarına bir tebligat göndererek, yeni dönemde kira fiyatlarının arttırılacağını iletti. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün istediği kira artışları dudak uçuklatan cinsten. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden sonra Mülhak vakıflar da aynı yolu izleyerek, şok zam talebinde bulundu.
Türkiye’de son dönemlerde fahiş bir biçimde artan kira fiyatlarına hükümet, bir yasa çıkararak dur demeye çalıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 15 Temmuz 2023 tarihinde çıkarılan Kanunla birlikte kira artışları yüzde 25 ile sınırlandı.

Vakıflar'dan kira şoku! Zam oranı dudak uçuklatıyor
Konut fiyatlarının biraz durmasına neden olan yasayı çeşitli şekillerde delmeye çalışan ev sahipleri olsa da yine de fiyatlar belli bir düzeyde kalmaya devam etti. Türkiye’de ev sahibi kiracı kavgaları her gün artarak devam ederken, Adliyelerde binlerce dava dosyasının biriktiği biliniyor.
Gazeteci Azim Deniz, Türkiye’de konut sektöründe büyük sorunlara neden olacak bir bilgiyi gündeme getirdi. Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan artış tartışmalarının, bu gelişme ile birlikte yeni bir boyut kazanacağını dile getiren Deniz, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ülke genelindeki kiracılarına tebligat göndererek, şok bir artış talep ettiğini açıkladı.
Yapılan tebligata göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü, konut ve işyerlerinden yüzde 500 ila bin 500 arasında artış istiyor. Artışın yeni yılla birlikte devreye gireceğini bildiren tebligatı alan kiracılar şok olurken, Cumhurbaşkanının yüzde 25 ile sınırlandırdığı oranların, bizzat devlet kurumları eliyle delindiği ifade ediliyor.

Vakıflar'dan kira şoku! Zam oranı dudak uçuklatıyor
Kayseri’de kamu ve mülhak vakıfların 5 binden fazla kiracısı olduğu öğrenilirken, bu durumun emlak piyasasını büyük ölçüde sarsacağı dile getiriliyor.
Vakıflarda kiracı olanlar, bu artış haberinden sonra kara kara düşünürken, siyasetçiler seçimler öncesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Mülhak Vakıfların uygulayacağı kira artışının, yerel seçimlerde iktidarı zora sokacağını belirtiyor.