Vali Amca seslerini duydu

İnternet sorununu çözmek için ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu 'na seslenen Pınarbaşı ilçesine bağlı Tokmak Kümeevler Mahallesi sakinlerinin imdadına Kayseri Valisi Şehmus Günaydın yetişti.

Vali Amca seslerini duydu

Dün gazetemizde yayımlanan, 'Tek Çareleri Kenan Abi ' başlıklıhaber ses getirdi.


Pınarbaşı ilçesine bağlı Tokmak Kümeevler Mahallesindeki çocuklar, mahallelerinde internet sıkıntısı yaşadıkları ve bundan dolayı canlı derslere bağlanamadıkları gerekçesiyle gazetemize ulaştı. Konuyla ilgili çekilmiş videoları da tarafımıza ileten vatandaşlar, mahalleye bir yıl önce alt yapı bağlanmasına rağmen internet hattı çekilmediğini, bundan dolayı çocukların uzaktan eğitimden yararlanamadığını söyledi.


Konuyla ilgili haberi gazetemiz sayfalarına taşıdıktan sonra, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın sorunun çözülmesi için Pınarbaşı Kaymakamı İbrahim Gökmen 'e talimat verdi. Kaymakam Gökmen, gazetemizi arayıp mahallenin sorununu dillendiren Erkan Birol 'u arayıp, internet sorununun 15 güne kalmaz çözüleceğini ifade etti.


"KAYMAKAMIN BİZİMLE İLGİLENMESİNDEN GURUR DUYDUM"
Erkan Birol, "Vali Bey sağolsun Kaymakam Bey 'i aramış. Kaymakam Bey de bizi aradı. Şirketle görüşmüşler, onlar da alt yapımızın olduğunu doğrulamış. 'Sizden 15 günlük sabır ve özveri istiyorum. ' dedi. Eğer bir sorun çıkarsa en kötü ihtimalle mobil verici aracı tahsisi yaptıracağını ve çocukların sorununu çözeceğini söyledi. Kaymakamımıza da, Valimize de, size de bizimle ilgilendikleri için çok teşekkür ediyoruz. Bir an önce internete kavuşmayı bekliyoruz." dedi.


DİĞER 6 MAHALLENİN DE SORUNU ÇÖZÜLECEK
Mahalle Muhtarı Reşit Birol ise, kendileriyle birlikte 7 mahallede daha aynı sorunun olduğunu söyledi. Kaymakam Gökmen 'in diğer mahallelerin muhtarlarını da aradığını dile getiren Muhtar Birol, "Uzaktan eğitim başladı başlayalı çoluk çocuğumuzun sıkıntısı vardı. Biz aslında dilekçemizi verdik, hatta görüşmeye de gittik ama pandemiden dolayı herkes izindeymiş görüşemedik. Sağolsun Kaymakamımız aradı, '15 güne kalmaz her şey hallolacak. ' dedi. Bizimle birlikte Esenköy, Oruçoğlu, Yeregeçen, Yarımtepe, Pazarören, Oğuzlar Mahallelerinin muhtarlarını da aramış. Temennimiz bir an önce bu sorunun çözülmesi." ifadelerini kullandı.


> Selma Kara