Vali Çiçek farkını ortaya koydu! Destekler çığ gibi…

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in 'çocuklar için çalışma masası' çağrısına destekler çığ gibi büyüyor. Vali Çiçek çağrısına kayıtsız kalınmaması üzerine şehirde çalışma masası ve kütüphanesi olmayan öğrenci kalmayacağını duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Vali Çiçek farkını ortaya koydu! Destekler çığ gibi…

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in ‘çocuklar için çalışma masası’ çağrısına destekler çığ gibi büyüyor. Vali Çiçek çağrısına kayıtsız kalınmaması üzerine şehirde çalışma masası ve kütüphanesi olmayan öğrenci kalmayacağını duyurdu. 

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek geçtiğimiz günlerde Hunat TV’de katıldığı programda, Kayseri'de çalışma masası olmayan çocuklar olduğuna dikkat çekerek mobilyacılardan destek olmaları konusunda çağrıda bulunmuştu. 

Çiçek konuşmasında, Kayseri’nin mobilya kenti olduğuna bu isteğin çok da zor olmadığını söyleyerek, ‘Kayseri’de çalışma masası olmayan öğrenci kalmasın her öğrencinin çalışma masası ve kütüphanesi olsun’ demişti.

Vali Çiçek duygulandıran konuşmasında şu ifadelere yer vermişti, ‘Kırsal kesimlerde hala çalışma masası çalışma ortamı olmayan çocuklar var. Bütün evlere öğretmenlerimizi gönderdiğimiz de mobilya kenti olan şehrimizin öğrencilerimizin yüzde 20’lik kesiminin yerde kamburları çıkacak şekilde ders çalıştıklarını gördüm. Hatırlarsınız eskiden biz de çok yerde çalıştık ama Kayseri’de mobilya şehrinde artık çalışma masası kütüphanesi olmayan hiçbir öğrencimizin kalmamasını istiyorum. Bir öğrencinin kendi evinde bir adet masası ve çalışma kütüphanesinin olması onun için çok mutluluk verecek bir şey, kendine ait bir şey o ve kırsal kesimlerde bunu görüyorum. Çalışma imkânı yoksa da biz oraya ne yapıp edip çalışma ortamı oluşturmamız gerekiyor’

Çiçek’in çağrısı cevapsız kalmadı. Çalışma masasız çocuk kalmasın çağrısına birçok kuruluştan destek yağdı. Çağrıya destek veren kuruluşlar arasında, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri Ticaret Borsası, belediye başkanları, kaymakamlar, milletvekilleri, Kayseri Üniversitesi, Anda Kayseri, Hunat TV Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Açıkgöz, Girişimci Genç Liderler Derneği, Kızılay, Sivil Toplum Kuruluşları, Gazeteci Deniz Mustafa Çağan, ASKON, Kumsmall Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çiftçi, Kayseri Kadın Kooperatifleri de bulunuyor.

Vali Gökmen Çiçek’in başlattığı proje vatandaşların takdirini toplarken sosyal medyada da geniş kitlelere ulaşarak büyük yankı uyandırdı.

Vali Çiçek'in konuyla ilgili haberini okumak için TIKLAYINIZ