Vali Çiçek Kayseri'nin Bilançosunu Açıkladı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri'de yaşanan olaylar sonrası sosyal medya hesabından olayların özetini anlatan açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Vali Çiçek Kayseri'nin Bilançosunu Açıkladı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 30 Haziran Pazar akşamı başlayan olaylarla iligili durumun özetini anlatan açıklamalarda bulundu. 

 Vali Çiçek, olaylarla ilgili gözaltına alma işleminin devam ettiğini belirterek, 21 Emniyet personeli ve 1 itfaiye personelinin yaralandığını açıkladı. 

Video inceleme ve şüpheli tespit etme çalışmalarını dikkatle yürüttüklerini de ifade eden Çiçek, 'sosyal medya hesaplarından provokatif paylaşımlar yaparak 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme' suçunu işlediği tespit eden kişiler gözaltına alınmaktadır' dedi. 

Vali Çiçek ayrıca, ' Değerli Kayserili hemşehrilerimiz geçmişten bugüne ülkemizin güvenlik ve bekası noktasında adeta bir sigorta şehir olan Kayserimizin kıymetli vatandaşlarının maksatlı çevrelerin başlattığı provokatif eylemlerin içerisinde yer alarak güvenlik güçlerimize zorluk çıkarmasına ve hemşehrilerimizin huzurunu bozmalarına izin vermeyceğiz. Vatandaşlarımızın itidalli davranarak hiçbir menfur eylemin içinde bulunmamalarını önemle rica ederiz' açıklamalarında bulundu.