Vali Çiçek: Kopsun kıyamet...

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısına dünyadan olduğu gibi Kayseri'den de tepkiler çığ gibi... Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, saldırının ardından hastanenin içinden görüntülenen bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Çiçek, ' Eğer dünya bu vahşete de sessiz kalıyorsa kopsun kıyamet' ifadelerini kullandı.

Vali Çiçek: Kopsun kıyamet...

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 12. gününde devam ediyor. Son olarak İsrail Ordusu'nun Gazze'deki bir hastaneyi hedef alması dünyayı ayağa kaldırdı. Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İsrail'in hastane saldırısında 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Dünyada birçok ülke bu duruma büyük tepki gösterirken, İsrail'in kadın çocuk demeden saldırması ve son olarak hastaneyi hedef alması bardağı taşıran son damla oldu. 

İsrail'in hastane saldırısının ardından Kayseri'den de şiddetli tepkiler yükseldi. Vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na akın ederken, Filistin için dualar etti, İsrail'i kınadı.

ÇİÇEK: KOPSUN KIYAMET

Kayseri protokolünden de bu savaş suçuna büyük tepki vardı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, hastane saldırısı sonucu çekilen bir görüntüyü paylaşarak tepkisini dile getirdi. Çiçek,'' Sadece sözün değil, insanlığın da bittiği ve hatta zerresinin bile kalmadığı bir noktadayız. Masum canlar, çocuklar katlediliyor ve tüm dünya buna sessiz kalıyor. Eğer dünya bu vahşete de sessiz kalıyorsa kopsun kıyamet" ifadelerini kullandı.