Vali Günaydın'a duygusal veda

Yaklaşık 4 yıldır görev yaptığı Kayseri Valiliği'nden Cumhurbaşkanı Kararı ile başmüfettiş olarak ataması yapılan Şehmus Günaydın, kente veda etti.

Vali Günaydın'a duygusal veda

Törene Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatları, Ülkü Ocakları ve Kamu-Sen’e bağlı sendikalar, gazi ve şehit ailelerinin kalabalık olarak katılması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Valiler Kararnamesi yayımlanmıştı. Kayseri’de yaklaşık 4 yıldır görev yapan Vali Şehmus Günaydın, yayımlanan kararname ile Mülkiye Baş Müfettişliğine atandı. Günaydın için Valilik önünde veda töreni düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Vedat Öncel, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, MHP İlçe Başkanları, MHP KAÇEP’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serap Şule Kalın, MHP İl Başkanlık Divanı, Kamu-Sen’e bağlı tüm sendika başkanları, Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Ali Çelik, Ülkü Ocakları İlçe Başkanları, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ali Yavuz, çok sayıda gazi ve şehit ailesi, OSB Başkanları, Oda Başkanları, ASKF Başkanı Mutlu Önal, Belediye Meclis Üyeleri, İş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene katılanlarla tek tek vedalaşan Vali Şehmus Günaydın, "Yaptığımız her şeyden büyük keyif aldık. Yapamadığımız da hiçbir şey olmadı" dedi.

Görev süresi boyunca kadar Kayseri’ye ve ülkeye faydalı işler yapmaya çalıştığının altını çizen Vali Günaydın, "Hepinizin bildiği gibi 2018 yılının kasım ayında şehrimizde göreve başladık. Bugünde görevimiz sona eriyor. Veda ederek Kayseri’mizden ayrılacağız. Bu görev sürem içerisinde gerçekten Kayserili hemşerilerimizin, siyasi partilerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin çok büyük desteğini gördüm. Gelen arkadaşlarımızın hepsine çok teşekkür ediyorum. Görev süresi içerisinde elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar, bildiğimiz kadar Kayseri’mize ve ülkemize faydalı işler yapmaya çalıştık. Biraz önce iş adamlarımızla görüştüğümüzde Kayseri’mizin potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha konuştuk. İnşallah geldiğimiz noktanın çok daha üzerine çıkarlar. Gerek üretimde gerek ihracatta geldiğimiz nokta iyi ama yeterli değil. Bunun çok daha iyisini başarabilecek bir Kayseri’miz var. Ülkemiz için Kayseri’miz çok önemli. Her zaman önemli olmuştur” ifadelerinde bulundu.

“Kayserili hemşerilerimiz haklarını helal etsinler”

Tüm vatandaşlardan helallik isteyen Günaydın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 “Cumhuriyetten sonra uçak sanayisi ile başlayan sanayi hamlesi bugüne kadar aralıksız devam ediyor. Çok daha iyi olacak. Turizm ve tarım konusunda Kayseri’mizin çok büyük bir potansiyeli var ve bu böyle devam edecek. Özellikle pandemi döneminde basın mensuplarımızın verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu zorlu dönemde ilimizde uyumlu çalışmamız sayesinde vaka sayılarımızda ciddi bir artış olmadı. Dönemsel olarak olduğu zamanda çok kısa bir süre de aşağı düştü. Cumhurbaşkanımızın ’benim rüya projem’ dediği Kayseri Şehir Hastanemizde de sadece ilimize değil civardaki illere de çok büyük katkı verdik. Bütün Kayserili hemşerilerimiz haklarını helal etsinler, benden yana da helal olsun."

“Yapamadığımız da hiçbir şey olmadığını düşünüyorum”

Bir gazetecinin ’görev sürem içerisinde şunu yapsam dediğiniz, çok mutlu olduğunuz ya da pişman olduğunuz şeyler oldu mu’ sorusuna Günaydın, "Kendi adıma söylüyorum. Yaptığımız her şeyden büyük keyif aldık. Yapamadığımız da hiçbir şey olmadığını düşünüyorum" dedi.

 

“Her yiğidin ayrı yoğurt yiyişi var”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da her yiğidin ayrı yoğurt yiyişi vardır diyerek veda etti. Başkan Büyükklıç, Vali Günaydın ile dayanışmanın en güzel örneklerini yaşadıklarını belirterek, “Gerek sivil toplum örgütlerimize, gerek kamu kurumlarıyla dayanışma içinde çalıştık. Tabii herkesin de bir yoğurt yiyişi var. Her baba yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Kimilerinin bu stil hoşuna gider, kimilerinin hoşuna gitmez ama o da görevini yapar. Zor bir süreçten geçtik hepimiz. Pandemi dönemini yaşadık. Bütün bunlara rağmen dayanışmanın en güzel örneklerini hissettik. Hepimiz fedakârlık yaptık. Ve şimdi de hayırlısıyla gönderiyorum. İnşallah daha çok hizmetler yapacak konum ve durumda” diye konuştu.

“Yeni görevinizde başarılar dileriz”

MHP İl Başkanı İncetoprak da, Vali Günaydın'a, "Görevde bulunduğunuz 4 yıla yakın bir zaman içinde Kayseri için yapmış olduğunuz üstün hizmetlerden dolayı size teşekkür ederiz. Yeni görevinizde başarılar dileriz. Hakkınızı helal edin" dedi.

>>Dilek Bayram