Vali Orhan Düzgün'den Kurban Bayramı mesajı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Orhan Düzgün'den Kurban Bayramı mesajı

Vali Orhan Düzgün, "Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu dorukta yaşatan bayramlarımızdan Kurban Bayramına bir kez daha kavuşmanın mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü: "Bayramlar, giderek yitirdiğimiz sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerimizi yeniden kazanmamıza, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına vesile olan müstesna zamanlardır. Aynı zamanda bayramlar, gündelik hayatın yoğun koşuşturması içinde yalnızlaşan ve en yakınlarına bile zaman ayırmakta zorlanan günümüz insanının bir nebze olsun durup düşünmesine, kısır çekişmelerden, anlamsız kırgınlıklardan uzaklaşarak çevresindekileri fark etmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine imkân sağlayan özel günlerdir.

Zira bu topraklar, Hacı Bektaş-ı Veli’lerin, Yunus Emre’lerin, Mevlana’ların sevgi mesajlarıyla yoğrulmuştur. Bu topraklar, yaratılanın Yaratan’dan ötürü sevildiği, acıların bal eylendiği bir barış yurduna dönüşmüştür. Bu topraklarda, gönül yıkmak değil, gönül kazanmak, gönül fethetmek esas olmuştur. Dolayısıyla bu mübarek bayram, inşallah, asırlardan bu yana var olan bu sevgi kültürünü, bu hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme, daha da güçlendirme vesilesidir. Bayram vesilesiyle, tüm vatandaşlarımızın, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla, birbiriyle kucaklaşacağına inanıyorum. Bayramlar; zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsattır, bunu böyle anlamalı, böyle kabul etmeliyiz.

İnanıyorum ki, bu bayramda da bu ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak; kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir bayram geçireceğiz.

Kurban Bayramı vesilesiyle yardımlaşmanın öneminin bilincinde olan, birçok alanda gerçekleştirdikleri yardımlarla bütün Türkiye’ye örnek teşkil eden Kayseri halkına bir kez daha teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızın ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor; sevdikleriyle birlikte huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir bayram geçirmelerini diliyorum"

BAŞKAN ÇELİK'TEN BAYRAM MESAJI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik bayramın, zor günlerden geçtiğimiz şu dönemde bir olmaya, birlik olmaya ve kaynaşmaya vesile olmasını diledi.
Kurban Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayınlayan Başkan Çelik, bayramlarda yaşanan coşku ve sevincin, toplumsal barışa da büyük katkılar sağladığına dikkat çekerek, "Cenab-ı Hakk'a şükürler olsun ki, bir kurban bayramına daha ulaştık. İnsanların, kurban keserek Allah'a yaklaşma gayretine büründükleri bu anlamlı günlerde yapılan ziyaretler de bir olmaya, birlik olmaya, kaynaşmaya kapı aralamaktadır. Bu nedenle, terör belasının yüreğimizi yangın yerine çevirdiği şu dönemde, bu bayramı toplumsal barışa ve huzura vesile olacak fırsat günleri olarak görüyorum. Rabbim, huzur ve afiyet içerisinde bir bayram yaşamayı nasip etsin" dedi.

"İNSANLIĞA HUZUR GETİRSİN"

Mesajında, bulunduğumuz coğrafyanın barış ve huzur ortamına fazlasıyla ihtiyaç duyduğunu kaydeden Başkan Çelik, her gün onlarca masum insanın can verdiği İslam dünyasının sıkıntılarına dikkat çekerek, "Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Doğu Türkistan'da ve dünyanın değişik yerlerinde yaşayan müslüman kardeşlerimiz için huzur ortamına ihtiyaç var. Bizler de dua ve niyazlarımızla bu ortamın oluşmasına katkı sağlamalıyız. Tüm dünyanın huzur içerisinde geçireceği bayramlara ulaşmak temennisiyle bayramın şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

CEMİYET BAŞKANI KÖSEDAĞ'IN BAYRAM MESAJI

Cemiyet Başkanımız Metin Kösedağ Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cemiyet Başkanımız Metin Kösedağ yayımladığı mesajında,“Bayramlar, kardeşliğin, barışın, esenliğin, duanın en yüksek düzeyde hissedildiği günlerdir. Yoksula, kimsesize, çaresize, güçsüze ve darda kalmışa yakınlaşmak için fırsat günleri olan bayramlar, milletimiz için de kucaklaşma ve kenetlenme günleridir. Kurban cömertliktir, kurban dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Kurban Bayramını bu duygularla kutlamalı ve bu bayram sevincini herkese ulaştırmalıyız. En büyük zenginliğimiz olan birlik ve beraberliğimizin bozulmaması dileğiyle, öncelikle tüm meslektaşlarımızın ve milletimizin Kurban Bayramını kutluyor, bayram coşkusunun ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ'DAN BAYRAM MESAJI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Hiçyılmaz, “Birlik ve beraberliğimizi, karşılıklı sevgi ve saygı duygularıyla pekiştiren, bir Mübarek Kurban Bayramına daha ulaşmış bulunmaktayız” dedi. 

Dini bayramların, millet nazarında çok özel ve anlamlı yeri bulunduğuna dikkat çeken Hiçyılmaz, bayramların yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin yaşandığı, sevgi ve saygı ikliminin hakim olduğu özel günler olduğunu belirtti.

Hiçyılmaz, mesajını şöyle sürdürdü: “Bayramlar; aile fertlerinin, akraba, dost ve arkadaşların bir araya geldiği, özlem giderdiği, komşuluk ve akrabalık ilişkilerini geliştiren özel günlerdir. Dini bayramlarda sevinmek kadar, sevindirmek de önemlidir. Kurban Bayramı’nda, yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yaşlılarımızın, muhtaç, yoksul, yetim ve kimsesizlerin hatırlanması ve sevindirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, üyelerimizin ve Kayserililerin bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk içinde, bir bayram geçirmenizi diliyorum.”