Vali Süleyman Kamçı'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Süleyman Kamçı'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, yayımladığı kutlama mesajında, "Büyük bir manevi huzurla idrak ettiğimiz, varlık sahibi olanların yokluk içinde olanları daha iyi anladığı, kardeşliğin, hoşgörünün ve insanlar arası ilişkilerin geliştiği Ramazan ayının ardından, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en yoğun şekilde hissedildiği Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz" ifadesinde bulundu.
Vali Kamçı, mesajını şu şekilde sürdürdü: "Milletimizi kaynaştıran en önemli unsurların başında, milli ve manevi günler  çok büyük öneme sahiptir. İnsanı insan yapan değerlerin yaşandığı, güzel  duygu ve düşüncelerin en üst seviyeye çıktığı, dargınlıkların unutulduğu,  sevgi, saygı ve hoşgörünün yoğun olarak yaşandığı en güzel anlardır. Toplumsal yaşamımızda önemli yeri olan, tarifsiz duygulara vesile olan Ramazan Bayramı’nı taşıdığı anlam ve öneme uygun olarak kutlamalı, insanı ve manevi değerlerimizi daha iyi hatırlayarak bayramın huzur ve bereketini hep birlikte kardeşçe yaşamalıyız.Günümüzde özellikle yaşadığımız coğrafyada birlik ve beraberlik duygularının ön plana çıktığı bu zamanda, ülkesi ve vatanı için canlarını veren şehitlerimizin aileleri, çocukları ile kahraman gazilerimiz ve yetimlerimizi unutmadan bayram sevincimizi paylaştığımızda, birlik ve beraberliğimizi en iyi şekilde muhafaza edeceğimize gönülden inanıyorum.
Birçok konuda bölgesine önder ve örnek olan Kayserili Hemşerilerimin, bu bayramda da fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, yaşlılarımızı ve yetiştirme yurtlarında kalan yavrularımızı yalnız bırakmayacaklarına yürekten inanıyorum. Çünkü onlara, bu hayatta yalnız olmadıklarını hissettirmek, anne, baba ya da çocuk sevgisini tekrar ve bayram sıcaklığında yaşatmak, hepimiz için bir insanlık görevidir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm Kayserili Hemşerilerimin Ramazan Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, bayramın insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
Ülkem için edilen dualar kabul olsun
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda bayramın çok daha güzel bir geleceğe ulaşmamıza vesile olmasını diledi. Çelik, "Başta hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve İslam aleminin bayramını kutluyorum" dedi. 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir taraftan içerisinde ömre bedel Kadir Gecesi'ni de bulunduran 11 ayın sultanı Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü, bir taraftan da bayrama ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.
Ramazan ayının ulviyeti ve manevi havasını doyasıya yaşayarak Ramazan Bayramı'na ulaştığımızı dile getiren Başkan Çelik, kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı. "Her şeyden önce bizi Ramazan Bayramına eriştirdiği için Rabbimize şükrediyorum. Ancak ne yazık ki hain terör nedeniyle bayrama ulaşamayan insanlarımız var. Ülkemin ve milletimin hain terör başta olmak üzere kötülüklerden uzak kalması için dua ediyorum. Ülkemin ve milletimin hayrına edilen tüm duaların da kabul olmasını diliyorum. Beddua edenlerin ise ettikleri bedduanın altında kalmaları için niyaz ediyorum" diye konuştu.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak başta Ramazan Sokağı ve Ramazan Tırı olmak üzere çeşitli etkinliler düzenleyerek huzur ve kardeşlik iklimine katkıda bulunduklarını, halkın bir ve beraber mübarek günleri geçirmesine vesile olmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz etkinliklere hemşehrilerimizin ilgisi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Pek çok iftar ve sahurda hemşehrilerimle bir arada bulunmak, onlarla birlikte dualar etmek benim için büyük bir mutluluktu. Bugüne kadar olduğu gibi bir taraftan hemşehrilerimizle bir ve beraber olmaya devam edeceğiz, bir taraftan da şehrimizdeki yardıma muhtaç olanların elinden tutarak onlara da bayram yaptırma gayretimizi sürdüreceğiz. Bu vesileyle bir kez daha başta hemşehrilerim olmak üzere tüm milletimizin ve İslam aleminin Mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum" dedi.
Başkan Çolakbayrakdar'dan Ramazan Bayramı mesajı
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan çolakbayrakdar mesajında Ramazan Bayramının küskünlerin barışması, insanların birbirini daha iyi anlaması, hoşgörü ve sağduyu sahibi olması açısından tüm insanlık için güzel bir vesile olduğunu vurguladı. 
Başkan Çolakbayrakdar, Ramazan Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Ruhlara güzellik, gönüllere zenginlik veren, toplumsal hayata huzur iklimi getiren mübarek Ramazan ayını uğurlarken, aynı inancın neşesinde insanları birleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran Ramazan Bayramı’na ulaşıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mahallelerimizde ve diğer illerimizde yardıma ihtiyacı olanların elinden tuttuk, ekmeğimizi, suyumuzu komşularımızla, ihtiyaç sahipleriyle paylaştık. Ramazan Bayramı, küskünlerin barışması, insanların birbirini daha iyi anlaması, hoşgörü ve sağduyu sahibi olması açısından tüm insanlık için güzel bir vesiledir. Sevgi, saygı ve dostluğun pekiştiği önemli bir gündür. Bu duygu ve düşüncelerle, Kayserili hemşerilerimin bayram sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve Ramazan Bayramlarını kutluyorum. Bayramın tüm insanlığa, İslam alemine, ülkemize ve Kayseri’mize sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum.”
Başkan Hiçyılmaz’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 
Mesajında; toplumsal yaşamda önemli yeri bulunan bayramlarda mutluluğun paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının güçlendiğini belirten Hiçyılmaz, “Bayramlar, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdir” dedi.
Bu mübarek günlerde dargınlıkların ve kırgınlıkların bir kenara bırakılarak herkesin birbirini kucaklaması gerektiğini vurgulayan Hiçyılmaz, “Bu özel günlerde, yoksulları, kimsesizleri, hasta ve yaşlıları ziyaret etmek, maddi ve manevi yardımlarda bulunmak manevi duygularımızı güçlendirecektir” diye konuştu.
Hiçyılmaz, mesajını şu şekilde sürdürdü: “Yaşamımızı zenginleştiren bayramları, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için değerlendirmeliyiz. İnsanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması bu özel günlerde hepimizin ortak dileğidir. Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan Bayramı'nın huzur ve bereket getirmesini diler, hemşerilerimizin ve üyelerimizin bayramı en içten duygularımla kutlarım."