Valilik o aileye ulaşacak

Haber: Ekrem NAZLI - TRT 1 Ana Haber spikeri Işıl Açıkkar, Twitter hesabından Kayseri'de yaşayan ve yardıma muhtaç bir ailenin durumuna dair bir paylaşım yaparak, yetkililerin aileye yardım etmesini talep etti. Açıkkar'ın bu paylaşımın ardından Kayseri Valiliği resmi Twitter hesabından ailenin iletişim bilgilerini Açıkkar'dan kendilerine iletilmesini istedi.

Valilik o aileye ulaşacak

TRT 1 Ana Haber spikeri Işıl Açıkkar, Twitter hesabından Kayseri’de yardıma muhtaç bir ailenin evlerine ait olduğu öne sürülen bir videoyu paylaştı. Açıkkar söz konusu videoyu, “Kayseri’de engelli teyze ve amcamız var. Kızları üniversite okuyor. Damı akan tek göz bu evde oturuyorlar ve eşyaları yok. Elbirliğiyle bu evin yaşanabilir bir hale getirilmesi için vesile olalım mı?” ifadeleriyle paylaşırken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u, milletvekili Mustafa Elitaş ve Mehmet Özhaseki’yi, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı da etiketledi. Paylaşımına ardından Kayser Valiliği harekete geçerek, resmi Twitter hesabından Açıkkar’dan iletişim bilgilerini talep etti.

Kim tarafından kayda alındığı bilinmeyen videoda Işıkkar’ın da paylaşımında ifade ettiği gibi az sayıda ve eski eşyalar yer alırken, evin bakımsız olduğu gözlere çarpıyor.

 

<iframe width="1252" height="704" src="https://www.youtube.com/embed/N9AjRP4SPXA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>