Vatandaş: 'Ateş açıldı, can güvenliğimiz tehlikede'

Kayseri'de önceki gün İl Müftülüğü önündeki caddede, bir şahsın insanların içerisinde tartıştığı kişiye silahla ateş açarak toplum güvenliğini hiçe saydığı iddia edildi.

Vatandaş: 'Ateş açıldı, can güvenliğimiz tehlikede'

Konuya ilişkin olarak ismini vermek istemeyen bir vatandaş, İl Müftülüğü önündeki caddede araç park etme nedeniyle tartıştığı birine, arkasından üç el ateş açtığını iddia ederken, caddede bulunan bir çok vatandaşın da can güvenliğinin hiçe sayıldığını kaydetti. 
 
“GÜVENLİK GÖREVLİLERİ MÜDAHALE ETMEDİ”
 
Olaydan duyduğu şaşkınlığı ve korkuyu dile getiren tanık vatandaş, önceki gün yani çarşamba günü öğlen saat 12.00-13.00 sıralarında yaşandığını iddia ettiği olayda güvenlik görevlilerinden yakındı. Vatandaş; “Binlerce insanın olduğu caddede tartıştığı kişiye arkadan silahla karşılık veren şahsa orada bulunan jandarmadan ve sonrasında polislerden herhangi bir müdahale olmadı. Adam tren yoluna doğru kaçtı. Bunca insanın canının hiçe sayıldığı bu olay kapandı gitti. Basında da yer almadı. Canımız bu kadar ucuz mu, güvenliğimiz tehlike altında. Şehrin orta yerinde böyle olaylar yaşanıyor ama kimse müdahale etmiyor. Yaşananlara jandarma ve İl Müftülüğü personeli de şahittir” ifadelerinde bulundu.
 
“BİMER’E ŞİKAYET EDECEĞİM”
 
Bu olayın takipçisi olacağını ifade eden olayın tanığı vatandaş, olayın adeta örtbas edildiğini dile getirerek, “Bu olay aydınlatılmazsa ben BİMER’e de bu olayı anlatacağım ve takipçisi olacağım” dedi. HABER MERKEZİ