Vatandaş hâlâ güvenmiyor! İndirim, fiyat sabitleme...

Vatandaş perakende sektörüne güveniyor mu? İndirim, fiyat sabitleme... Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim 2023 döneminin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini yayımladı. Vatandaşın hangi sektöre güveni düşüş seyrinde? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Vatandaş hâlâ güvenmiyor! İndirim, fiyat sabitleme...

Vatandaş perakende sektörüne güveniyor mu? İndirim, fiyat sabitleme...Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim 2023 döneminin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini yayımladı. Yılın son çeyreğine girişte mevsim etkisinden arındırılmış güven endeksleri düşüş eğilimini hizmet ve inşaat sektöründe yükselişle yön değiştirse de perakende ticarette düşüş görüldü.

Vatandaş hâlâ güvenmiyor! İndirim, fiyat sabitleme...

Perakende ticaret sektörüne güven var mı?

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Ekim ayında hizmet sektöründe %0,5 arttı, perakende ticaret sektöründe %3,3 azaldı, inşaat sektöründe de %0,9 arttı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Ekim ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe %0,5 oranında artarak 113,6 değerini, perakende ticaret sektöründe %3,3 oranında azalarak 113,9 değerini ve inşaat sektöründe %0,9 oranında artarak 89,1 değerini aldı.

İki sektörde güven tazelendi

Sınırlı artış yaşansa da art arda düşen inşaat sektöründe Mayıs ayından sonra görülen yukarı yönlü hareketin seyri bugün de devam ediyor. Düşüş eğilimde olan sektörel güven endekslerinde Eylül ayında iki sektörde güven tazelenmiş ancak hizmet sektöründe düşüş yaşanmıştı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Eylül ayında hizmet sektöründe 113,0, perakende ticaret sektöründe 117,7 ve inşaat sektöründe 88,3 değerini almıştı.