Vatandaşlarda vergi gelmeden alışveriş telaşı başladı!

Meclis Başkanlığına sunulan yeni vergi düzenlemelerinin çok sayıda üründe ek vergi yükü getirmesi ile fiyatlarda artış bekleniyor. Vergi paketi henüz düzenleme aşamasında olsa da vatandaşlar fiyat artış endişesi ile alışverişe hız verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Vatandaşlarda vergi gelmeden alışveriş telaşı başladı!

Meclis Başkanlığına sunulan yeni vergi düzenlemesi sunulduğu şekliyle kabul edilirse çok sayıda üründe vergiden kaynaklı olarak fiyat artışları yaşanması beklenmekte. Vatandaşlar vergi düzenlemesi yasalaşmadan önce alışverişlerine hız vererek, yeni bir alışveriş yarışına girdi. 

Drone, motor, kol saati…

Vergi düzenlemesine göre motor silindir hacmi 100cm3 altında olan ve motor gücü 6 Kw altı olan motosikletlerde Motorlu Taşıtlar Vergisine tabii olacak. Askeri amaçla kullanılan dronlar hariç olmak üzere ticari ve hobi amaçlı olarak kullanılan dronlar ve değeri 5 bin TL üzeri olan kol saatlerinden de Özel Tüketim Vergisi alınması planlanıyor. 

‘Drone aldık’

Hafta sonu teknoloji marketlerinde drone yoğunluğu yaşandı. Drone almak isteyen ancak alımlarını erteleyen vatandaşlar vergi gelmeden önce almak için drone cihazlarına yoğun ilgi gösterdi. Drone alan bir vatandaş şu ifadelerde bulundu. ‘Uzun süredir drone almak istiyordum ancak bir türlü nasip olmamıştı. Ancak şimdi ek vergi geleceğini duyunca hemen gelip vergi zammı gelmeden önce almak istedim.’ diye konuştu. Öte yandan vatandaşlar hediyelik kol saati alımlarına da hız verdi. Çok sayıda vatandaş hafta sonu kol saatli bakmak için saatçi dükkanları tercih etti.