Vatandaşların Schengen Çilesi!

Son zamanlarda Türk vatandaşların Schengen başvurusu için randevusu adeta bir çileye dönüştü. Art arda gelen ret oranları devam ederken, iddialarda sürüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Vatandaşların Schengen Çilesi!

AB ülkelerine gitmek için alınması gereken Schengen vizesi Türk vatandaşların çilesi olmaya devam ediyor. Schengen vizesinde Türkiye, Avrupa’da tarih boyunca en çok ret yediği dönemi yaşıyor. Kaynaklara göre Schengen vizesi için yüzde 20’ye yaklaşan ret dönemi yaşanıyor.  Vatandaşlar randevu bulmakta zorlanırken, aylar sonrasına ancak yer bulabiliyor.

Schengen’de Flaş Gelişme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ile vizesiz seyahat için görüşme gerçekleştirmiş. Almanya ve Türkiye arasındaki vize serbestliği ihtimali vatandaşları heyecanlandırmıştı. Bu haberlerin üzerine İspanya, İtalya ve Almanya’nın yoğun vize başvurusu taleplerini gerekçe göstererek Mayıs ayının sonuna kadar randevularını kapattığı gündem oldu.

Vatandaşların Schengen Çilesi!

Konuyla ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanlama mesajı yayımladı. Açıklamada; ‘Büyükelçiliklerde vize başvurularındaki yoğunluk sebebiyle randevuların ileri tarihlere sarkabiliyor. Büyükelçilikler bu sorunu aşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Başvuruların kapatılması söz konusu değildir’ ifadelerine yer verildi.

İspanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu kaynakları Türk vatandaşları için vize hizmetlerinin askıya alınmadığını ifade etti. Konsolosluk her gün Türk vatandaşlarına vize verdiğini ve vermeye devam edeceğini söyledi. Mayıs için tüm randevuların dolduğu ve bu nedenle yeni randevuların haziran için yakında açılacağı belirtildi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinden kaynaklar, son haftalarda vize politikasında bir değişiklik yapılmadığını, martta başlatılan başvuru sisteminin hala aktif olduğunu ifade etti.

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği Mayıs ayında diplomatik temsilciliklerinin vize talepleri üzerine çalışmalarına devam edeceğine ifade ederek vize başvurularının kapatılmasının söz konusu olmadığını kaydetti.