Vekil Ataş Basın Özgürlüğüne Vurgu Yaptı!

İYİ Parti Kayseri milletvekili Dursun Ataş, 24 Temmuz basın bayramını kutlayarak basın özgürlüğüne vurgu yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Vekil Ataş Basın Özgürlüğüne Vurgu Yaptı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri milletvekili Dursun Ataş, 24 temmuz 1908 tarihinde türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 temmuz günü ‘gazeteciler ve basın bayramı’ olarak kutlanmaya çalışıldığını, ancak kutlanamadığını söyledi. Bugünün gerçek anlamda basın bayramı olmadığını dile getiren ataş, '24 temmuz tarihi türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü ancak ne sansür kalktı ne de gazetecilerin yaşadıkları sıkıntılar azaldı. Ne yazık ki her geçen gün sansür de sıkıntılar da katlanarak, artıyor’ dedi.

Şeffaflıktan, hesap vermekten korkan bir yönetim anlayışının özgür ve tarafsız gazetecilik yapılmasını istemeyeceğini kaydeden İYİ Parti Kayseri milletvekili Dursun Ataş, ‘Dünya basın özgürlüğü endeksi'nde türkiye, 180 ülke içerisinde 158'inci sırada yer alıyor. Yani durum vahim noktada. Bunun yanında ekonomik açıdan da basın zor durumda. Basın çalışanları yoksulluğun arttığı bu dönemde ne yazık ki düşük ücret ve güvencesiz koşullara maruz bırakılıyor’ dedi.

Bütün yaşanan sıkıntılara rağmen asla umutsuz olunmaması gerektiğini ifade eden ataş, ‘Bizler basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna inanıyoruz. Basın yasama, yürütme, yargının yanında vatandaş adına denetleme görevini yapan, demokrasinin olmazsa olmazı dördüncü kuvvettir. İYİ partililer olarak yapılan bütün baskılara, tehditlere boyun eğmeyerek, doğru, tarafsız bir şekilde işini yapmaya çalışan, gece gündüz demeden büyük bir gayret ve özveriyle çalışan basın mensuplarımızın her zaman yanındayız. 24 temmuz gazeteciler ve basın bayramı'nın gelecekte gerçekten bayram olarak kutlanması için de mücadelemizi sürdüreceğiz’ diye konuştu.