Vekil Ataş'tan Kayseri'de Fabrikalar Kapandı İddialarına Sert Çıkış!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmasında, 'Suriyelilerin şehri terk ettiği, bu yüzden fabrikaların kapandığı' yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Vekil Ataş'tan Kayseri'de Fabrikalar Kapandı İddialarına Sert Çıkış!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada ‘Kayseri’de Suriyelilerin şehri terk ettiği, bu yüzden fabrikaların kapandığı’ yönünde ortaya atılan iddialara sert tepki gösterdi.  

Ataş, ‘Bu yalan haberleri yapan müfteriler ne Kayseri’yi ne de Kayserilileri tanımamaktadır. Bu yalanı söyleyenler kendi çıkarlarını, rantlarını korumanın peşindeler. Kayseri ticarette, sanayide tarih boyu elde ettiği bu başarıları Suriyeliler mi elde etmiştir’ diye konuştu. Bu asılsız iddiaları ortaya atanlardan fabrika ismi isteyen Milletvekili Ataş, ‘Suriyeliler gidiyor diye fabrikalar kapandı diyenler, bir tane fabrika adı söyleyebilirler mi?’ diye sordu.

‘Kayseri Ticarette, Sanayide Tarih Boyu Elde Ettiği Bu Başarıları Suriyeliler Mi Elde Etmiştir?’

‘Suriyeliler Türkiye'de yokken daha önce bu sanayi ve fabrikalarda kim çalışıyordu?’ diye soran İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ‘Kayseri’de Suriyelilerin şehri terk ettiği, bu yüzden fabrikaların kapandığı yalanını ortaya atanlar Suriyelilere muhtaç olduğumuz algısını yaratmaya çalışmaktadır. Bu yalan haberleri yapan müfteriler ne Kayseri’yi ne de Kayserilileri tanımamaktadır. Kayseri tarih boyunca ticaretin merkezi olmuş, Cumhuriyetle birlikte de ülkemizin en önemli sanayi şehirlerinin başını çekmiştir. Bugün Kayseri 2 binden fazla fabrikası, 4 milyar dolara yakın ihracatı, 3 organize sanayi bölgesi ve 1 serbest bölgesiyle Türkiye'nin gurur kaynağıdır. ‘Fabrikalar kapanıyor’ diye yalan söyleyenlere, kendi çıkarlarını, rantlarını korumanın peşinde olanlara sesleniyorum: ‘Suriyeliler gidiyor’ diye kapanan bir tane fabrika adı söyleyebilirler mi? Kayseri ticarette, sanayide tarih boyu elde ettiği bu başarıları Suriyeliler mi elde etmiştir? Suriyeliler Türkiye'de yokken daha önce bu sanayi ve fabrikalarda kim çalışıyordu?' dedi.