Vekil Genç, öğrencilerin barınma sorununu Meclis'e taşıdı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç öğrencilerin barınma sorununu Meclis'e taşıdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vekil Genç, öğrencilerin barınma sorununu Meclis'e taşıdı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye'de her yıl yüz binlerce öğrencinin barınma sorunu yaşadığını dile getirdi.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Türkiye'de her yıl yüz binlerce öğrenci barınma sorunu yaşarken, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın vakıflara, 2022 yılında 287 milyon lira, 2023 yılında ise 522 milyon lira aktardığını belirtti. Genç, ‘Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesini gençliğe değil vakıf ve derneklere saçıyor. Gençliğin bütçesini gençlik için kullanın. Her yıl yüz milyonlarca lira kaynak aktardığınız vakıfların isimlerini kamuoyuyla paylaşın’ dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, dün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de her yıl yüz binlerce öğrenci barınma sorunu yaşarken, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’na göre; 2022 yılında vakıflara 287 milyon lira, 2023 yılında ise 522 milyon lira aktarıldığını belirtti.

Bakanlık ‘kâr amacı gütmeyen kuruluş’ adı altında faaliyet gösteren vakıf ve derneklere; 2020 yılında 65 milyon 419 bin TL, 2021’de 78 milyon 530 bin TL, 2022’de 287 milyon 689 bin TL, 2023 yılında ise 522 milyon 660 bin TL para aktardı. Bakanlığın son açıkladığı verilere göre ise aktarılan para 2024 yılının ilk altı ayında 699 milyon 71 bin TL’ye ulaştı.

‘Türkiye'de her yıl yüz binlerce öğrenci barınma sorunu yaşıyor’

CHP’li Genç, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları ifade etti: ‘Türkiye'de her yıl yüz binlerce öğrenci barınma sorunu yaşamaktadır. İktidarın ekonomi politikaları nedeniyle artan kiralar ve fahiş özel yurt ücretleri nedeniyle çocuklar başlarını sokacak bir yer bulamamaktadır. Devlet yurtlarının yetersizliğini konuşmaya kalksak süremiz yetmez, ben size başka bir şeyden söz edeceğim.

‘Bakanlık vakıflara, 2022 yılında 287 milyon lira, 2023 yılında 522 milyon lira aktardı’

Devlet yurtlarının bağlı olduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesini gençliğe değil vakıf ve derneklere saçıyor. Üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözemeyen Bakanlık her yıl vakıflara yüz milyonlarca lira kaynak aktarıyor. 2022 yılında 287 milyon lira, 2023 yılında 522 milyon lira aktarılan bu vakıfların isimleri ise kamuoyuna açıklanmıyor. Buradan Sayın Bakana sesleniyorum: Gençliğin bütçesini gençlik için kullanın. Her yıl yüz milyonlarca lira kaynak aktardığınız vakıfların isimlerini kamuoyuyla paylaşın.’