Veliler isyan etti: Bu okul neden açılmıyor?

Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Mimarsinan Bahçelievler Mahallesi'nde yeni açılacak bir okulun çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle yeni eğitim-öğretim yılına başlayamadı. Duruma isyan eden veliler okul önünde toplanarak sorunun çözülmesi için yetkililere seslendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Veliler isyan etti: Bu okul neden açılmıyor?

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yapım aşaması süren bir okul yeni eğitim-öğretim yılına başlayamadı. Mahallede ikamet eden öğrenciler, geçici olarak başka bir okula kayıt edildi. Duruma isyan eden veliler ise duruma tepki göstererek ‘Yanı başımızda hazır okul varken çocuklarımızı servise vermek zorunda kalıyoruz’ diyerek tepki gösterdi. 

Veliler isyan etti: Bu okul neden açılmıyor?

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okulun tadilatının en kısa sürede tamamlanacağını ve öğrencilerin kendi okullarına dönebileceklerini belirtti. Ancak son bilgilendirmede yapı denetim belgesi eksik olduğu için açılmayacağı iddiaları velileri harekete geçirdi. 

Veliler isyan etti: Bu okul neden açılmıyor?

Açılamayan ilköğretim okuluna yakın olan öğrencilerinde kayıtları bölgedeki diğer okul olan Demir Karamancı İlkokulu’na düştüğü için okulun bir sınıfa düşen öğrenci sayısı çoğaldı. 

Veliler isyan etti: Bu okul neden açılmıyor?

Okul önünde toplanan velilerden olan Emine Konur, ‘Aylardır bu okulun açılmasını bekliyoruz. Yanı başımızda okul var ama biz her gün iki defa bu kadar yolu gelmek zorunda kalıyoruz. İlkokul olduğu için çocuklarımızı kendi başlarına da gönderemiyoruz ya biz yanında gelip gidiyoruz ya da servise vermemiz gerekiyor. Bu ekonomide servise vermekte çok mümkün değil. Yanı başımızda hali hazırda bir okul varken biz neden bunca zorluk çekiyoruz. Devlet büyüklerimizden bu konuya el atmalarını istiyoruz’ diye konuştu.
Demir Karamancı okuluna yakın olan ve çocuğu o okula giden bir başka veli ise sorunu şu şekilde dile getirdi, ‘Bizim okulumuz burası evimize yakın fakat diğer velilerin sorunu bizim içinde sorun yaratıyor çünkü okulun kapasitesi bu kadar öğrenciyi kaldırmıyor. Bahçeye ek konteyner sınıf konulmasına rağmen yeterli gelmiyor. Benim oğlumun sınıfında 38 öğrenci kayıtlı. Bende bir anne olarak çocuğumun bu kadar kalabalık bir sınıfta nasıl verimli eğitim alacağı konusunda kaygılar taşıyorum. Benimde temennim yeni eğitim öğretim yılı henüz uyum sürecindeyken sorunun çözülmesi yönünde’

Veliler isyan etti: Bu okul neden açılmıyor?

Talas’ta bulunan Durak Hava İlk-Ortaokulu'nda çocuklarını okutan bini aşkın veli de geçtiğimiz günlerde seslerini duyurmak için harekete geçmişti. Veliler çocuklarının okul kalabalık gerekçesiyle başka okula gönderilmesinde şikâyetçiydi. Vali Çiçek’in kendilerine verdiği sözü hatırlatan veliler Çiçek’i tekrar ziyaret ederek Vali’den olumlu yanıt aldılar. 

Melikgazi’de de okullarının açılmamasından yakınan veliler Vali Çiçek’e çağrıda bulundu.

 Gülşen Büyükçekiç