Veliler randevusuz okula gidemeyecek!

Geçen yıl başlatılan uygulama bu yıl da devam edecek. Veliler okul ziyaretlerini randevu şeklinde gerçekleştirecek. Peki veliler nasıl randevu alacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Veliler randevusuz okula gidemeyecek!

Son zamanlarda artan şiddet ve öğretmenlerin çalışma ortamlarını iyileştirmek amacıyla geçen yıl başlatılan velilerle randevulu görüşme bu yılda devam edecek. Veliler ise nasıl randevu alabileceğini araştırıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, öğretmen veli görüşmeleri için yeni dijital bir uygulama geliştirdi.Geçtiğimiz dönem hayata geçirilen veli öğretmen görüşmesinde randevulu sistem uygulaması bu yıl da devam edecek.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, birçok Batı ülkesinde uygulanan ve okul müdürü ile öğretmen üzerinde bir randevu sisteminin oluşturulması yönündeki açıklamasının ardından çalışmalara başlayan MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, öğretmen-veli görüşmeleri için yeni bir dijital uygulama geliştirdi.

Öğretmenler bu uygulamadan oldukça memnun kaldı. Bakanlık bu uygulamayı devam ettirme kararı aldı. 

Veliler nasıl randevu alacak?

Uygulamanın bu yıl da devam etmesiyle birlikte veliler nasıl randevu alacağını araştırmaya başladı. Veliler e-Devlet kullanıcı bilgileriyle okul sitelerinden randevu alabilecek.

MEB'den edinilen bilgiye göre, okul randevu sistemi ile veliler okulda çocuklarının durumunu görüşmek istedikleri öğretmen ile görüşme zamanı ayarlayabilecek.

Sistemde öğretmenlerin boş zaman dilimlerini gören veliler uygun saate randevu talebinde bulunabilecek. Randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğle saatine kadar sistem açık tutulacak. Aynı gün öğleden sonra ise okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bildirecek.

Veli, sistem üzerinden giriş yaptıktan sonra randevu talep edebildiği gibi aktif ve eski randevularını görebilecek ve günü gelmemiş randevusunu iptal edebilecek.