Velilere Kayıt Parası Şoku!

Kayseri'de bazı okullarda istenilen kayıt parası velilere şok etkisi yarattı. Veliler okul kayıt parasının ne kadar olduğunu araştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Velilere Kayıt Parası Şoku!

Kayseri’de veliler, çocuklarını anasınıfına kayıt ettirmek için gittiklerinde karşılarına çıkan kayıt parası ile şok geçirdi. Veliler okul kayıt parasının ne kadar olduğunu araştırıyor.

Birinci sınıfa ve anasınıfına başlayacak öğrencilerin velileri, her yıl çocuklarını okula kayıt ettirmek için Temmuz ve Ağustos aylarında okulun yolunu tutuyorlardı. Adrese dayalı kayıt sistemi ile yapılan bu kayıt işlemleri için veliler sadece çocukların hangi sınıfta okuyacaklarını öğrenmek istiyordu. Milli Eğitim Bakanlığına yapılan şikayetler neticesinde, bazı okulların velilerden çok yüksek miktarlarda kayıt parası talep ettiği iddiaları gelmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘Bundan böyle çocukların kayıtları ve sınıf yerleştirmeleri e-okul tarafından otomatik olarak yapılacak, okul yönetimleri herhangi bir kayıt işlemi yapmayacak, veliler e-devlet üzerinden çocukların hangi sınıfa yerleştiğini görebileceklerdir’ ifadelerinde bulundu.

Velilere Kayıt Parası Şoku!

Bugün ihbar hattımıza Kayseri’de bir devlet okulunda kayıt ücreti talep edildiği iddiaları mesaj yolu ile gönderildi. Gönderilen ihbarda, Kayseri’deki bir devlet okulunda anaokuluna kayıt için velilerden 4 bin 500 TL kayıt parası talep edildiği bildirildi. Okul tarafından bu kayıt parasının zorunlu olduğu bilgisi verildi.

Konu ile ilgili bilgiler bununla sınırlı olup, ilgili kurumlardan açıklama bekleniyor.

Sizde WhatsApp ihbar hattımıza şikayet ve isteklerinizi iletebilirsiniz. WhatsApp iletişim numaramız: 0554 008 51 13