Vergisiz telefon almak için ne yapılır? Koşulları nelerdir?

Üniversite öğrencilerin için yararlanabileceği vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alımının detayları belli oldu. Peki, vergisiz telefon almak için ne yapılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Vergisiz telefon almak için ne yapılır? Koşulları nelerdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar verilmesine ilişkin uygulamanın detaylarının belli olmasının ardından tüm öğrenciler vergisiz teknolojik cihaz almak için neler yapılması gerektiğini araştırmaya başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; üniversite öğrencilerine bir kereye mahsus olmak üzere 9 bin 500 TL altındaki cep telefonlarında 5 bin 500 TL destek verileceğini açıklamıştı. bu uygulamadan faydalanmak isteyen öğrenciler şu aşamaları gerçekleştirmek gerekiyor; öncelikle tarayıcınızdan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı ‘Gencizbiz’ sitesine giriş yapılmalıdır. Giriş yapmak isteyenler e-devlet ile giriş yap seçeneğinde faydalanabilir. Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada Menü sekmesinde ‘genç teknolojik destek’ ve ‘telefon desteği’ sekmelerini seçenekleri gerekiyor. Ardından başvuru yapılır.

E – devlet üzerinden giriş yapıldığından kimlik bilgileri otomatik olarak açılacaktır. ‘KVKK metnini okudum, onaylıyorum’ ve ‘açık rıza metnini okudum’ seçenekleri onaylanarak başvuru yapılır.

Yükseköğrenim öğrencileri istedikleri telefonu satın aldıktan sonra aldıkları faturayı ‘firma VKN/TCKN, fatura no, fatura tarihi ve IMEI’ bilgilerini ilgili kutucuklara ekmeleri gerekmektedir. Ardından yönergeleri takip ederek, vergi indirimi işlemi tamamlanır.

Vergisiz telefon almanın koşulları nelerdir?

Vergisiz telefon almanın koşulları şu şekilde sıralandı; Başvuru yapan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, başvuru yapan kişinin açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı öğrenci olması, başvuru yapan kişinin "Cihaz Satın Alma" tarihi itibari ile 26 yaşından küçük olması, teknolojik cihaz desteği başvurusunda bulunulan cihazların vergiler dâhil nihai satış bedelinin 9.500 TL’den ucuz olması, satın alınan teknolojik cihazın ikinci el olmaması, satın alınan teknolojik cihaza ilişkin elektronik fatura düzenlenmiş olması, satın alınan teknolojik cihaz için bildirilen IBAN numarasının başvuru yapan kişiye ait olması, satın alınan mobil telefon cihazları için kullanılacak telefon hattının başvuran kişiye ait olması gerekmektedir.