Vezirhanı park han oldu!

Kayseri'de Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından 1724 yılında yaptırılmış olan tarihi Vezir Hanı vatandaşların araçlarını park etmesinden dolayı adeta 'vezir otoparkı'na dönüştü.

Vezirhanı park han oldu!

Kayseri’ye bağlı Melikgazi İlçesi Cami Kebir Mahallesinde bulunan ve 1724 yılında İbrahim Paşa tarafından yaptırılan tarihi Vezir Hanı vatandaşların araçlarını park etmesi ve bakımsızlıktan dolayı tanınmayacak hale geldi. Birçok işyerinin kapalı olduğu tarihi hanın görüntüsü yürek burkuyor. 

KOZA HAN BURSA’NIN GÖZ BEBEĞİ 

1491'de II. Bayezid tarafından Bursa'da Ulu Cami ile Orhan Cami arasına inşa edilen Koza Han, Kayseri’de bulunan Vezirhan ile benzer mimari özelikleri ile dikkat çekerken, Bursa ekonomisine ipekçilik alanındaki katkısını günümüzde de sürdürmeye devam eden hanın üst katında ipek ürünleri satan birçok dükkan bulunmakta, alt katında ise kafeteryalar yer almaktadır. 
Vezir Han’ın kaderine terk edilmiş görüntüsünden rahatsız olduklarını dile getiren vatandaşlar, Kayseri’nin merkezinde bulunan tarihi hanın en kısa sürede gün yüzüne çıkartılması için yetkililere çağrıda bulundular. ÖZEL HABER DUYGU SEVİMLİ