Vişne Reçeli Yapmanın Püf Noktaları!

Reçel yapmanın mevsimi geldi. Vişne reçelinin püf noktalarını paylaşacağımız bu haberimizden sonra vişneleriniz artık kararmayacak ve reçelleriniz 2-3 sene saklanabilecek. İşte vişne tarifinin püf noktaları… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Vişne Reçeli Yapmanın Püf Noktaları!

Yaz aylarının gelmesi ile ağaçlarda meyveler yetişti. Yetişen meyveleri kış boyunca tüketmek isteyenlerin ilk tercihi reçeller oluyor. Bu haberimizde sizler için vişne reçeli ve püf noktalarını derledik…

Vişne reçelinin püf noktalarını paylaşacağımız bu haberimizden sonra vişneleriniz artık kararmayacak ve reçelleriniz 2-3 sene saklanabilecek. Pişirme aşaması, kıvam kontrolü aşaması ve saklama koşulları gibi birçok noktada püf noktalarınız sizlerle paylaşacağız. İşte tarifin detayları:

Malzemeler

1 kilogram vişne
1 kilogram toz şeker (daha tatlı olmasınız isterseniz şeker ekleyebilirsiniz)
1 çay kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Vişnelerin saplarını ve yapraklarını temizleyip, yıkayalım. Sonrasın da çekirdeklerini çıkaralım. Ayıkladığımız vişneleri süzgece koyup, üzerine kaynar suyu dökelim. Vişneleri 5 dakika süzüp, ardından süzülmüş vişneleri tencereye alalım. Tencereye vişneleri ve şekerleri katmanlar halinde yerleştirelim. Tencereye yerleştirdiğimiz vişne ve şekeri bir gece bekletelim.

Ertesi gün tenceredeki malzemeyi karıştırıp, ocakta kaynatmaya başlayalım. Köpüklendiğinde 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip, sürekli karıştırarak kaynatmaya devam edelim. Reçel fokur fokur kaynadıktan sonra ateşi kısıp yavaşça pişirmeye devam edelim. Pişme sürecini küçük bir porselen tabakla test ederek kontrol edebilirsiniz. Pişen reçeli sıcakken cam şişelere doldurun ve sıkıca kapatın. Şişeleri baş aşağı çevirip soğumaya bırakın. Reçellerinizi serin ve ışık almayan bir yerde muhafaza edin. Afiyet oldun!

Püf noktaları:

Vişneleri çekirdeklerini çıkardıktan sonra yıkamayalım. Bu reçeli de sulandırabilir. Şeker miktarını vişnelerin ekşi ya da tatlı oluşuna göre ayarlayın.

Reçelin köpüklendiği aşamada 1 çay kaşığı tereyağı ekleyerek, köpüğü kontrol altına alabilir ve tatlıya dönüşümü sağlayabilirsiniz.

Pişme süresince sürekli karıştırarak reçelinizin yanmasını önleyin.

Pişen reçelin kıvamını anlamak için küçük bir porselen tabağı buzluğa koyup soğutun. Reçeli tabağa damlatın ve akış hızını gözlemleyin. Yavaş akıyorsa reçel hazır demektir.

Sıcakken cam şişelere doldurun ve sıkıca kapatın. Şişeleri baş aşağı çevirip soğumaya bırakın. Böylece kapak altta kalacak ve reçelinizi uzun süre saklama şansı artacaktır.