WhatsApp'tan Kayseri'de 17 ceza

Kayseri'de yaklaşık 10 gün önce Kayseri Valiliği tarafından uygulanmaya konulduğu duyurulan trafik ihlallerinin WhatsApp ile ihbar edilme uygulamasında 17 sürücüye ceza kesildiği ortaya çıktı.

WhatsApp'tan Kayseri'de 17 ceza

10 GÜNDE 17 CEZA

Kayseri Valiliği'nden edinilen bilgilerde, hizmete geçeli yaklaşık 10 gün olan trafik ihlallerinin WhatsApp'tan emniyete bildirilmesi uygulamasına onlarca ihbar yapıldığı, vatandaşların söz konusu hizmete ilgisinin yoğun olduğu bildirilirken, gerek fotoğraf ve gerekse video ile trafikte ihlal yapanların, vatandaşlar tarafından emniyete ihbar edildiği kaydedildi. Hizmet vereli yaklaşık 10 gün olan uygulama ile Kayseri'de toplam 17 sürücüye cezai işlem yapıldığı bilgisi de paylaşıldı.

VİDEO İLE İHBAR, SUÇ TESPİTİNDE DAHA GEÇERLİ

Konu ile ilgili edinilen bilgilerde, vatandaşların fotoğraf ve video ile trafikte yapılan ihlalleri WhatsApp uygulaması aracılığı ile emniyete bildirdiği, ancak suçun, trafik ihlallerinin etkin bir şekilde tespit edilmesinde, olayı görüntüleyen kısa da olsa video şeklinde bir iletinin daha geçerli olduğu bilgisi paylaşılırken, fotoğrafların da incelikle değerlendirildiği paylaşıldı. 

İhlalin ihbarını yapmak isteyen sürücüler, 0 530 89 80 155 ve 0 532 06 80 154 numaralı telefonlara WhatsApp aracılığı ile fotoğraf ve video gönderebiliyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ