Yaban domuzu sorununda restleşme

Kayseri'nin ilçelerinde çiftçiler yaban domuzu ile mücadele etmeye devam ediyor. Gazetemize bir domuz kuyruğu getirene 20 mermi vereceğini söyleyen Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş'e cevap Özvatanlı çiftçilerden geldi. Bu ilginç önerinin bir çözüm olmadığını belirten çiftçiler 'Biz de bir yaban domuzu kuyruğu getirene 500 TL vereceğiz' dediler.

Yaban domuzu sorununda restleşme

Kayseri’nin ilçelerinde çiftçiler yaban domuzu ile mücadele etmeye devam ediyor. 

Sayıları bu yıl maksimum seviyeye çıkan yaban domuzları ile çiftçilerin başı dertte. Geçtiğimiz hafta sayfalarımıza taşıdığımız Yaban domuzu sorunu karşılıklı atışmaya dönüştü. Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş’in “Bir domuz kuyruğu getirene 20 mermiyi odadan vereceğim” sözlerine, Özvatanlı çiftçi Burhanettin Özoğlu, “Avrupa’da da, Amerika’da da, Türkiye’de de bu işin çözümü helikopterle havadan müdahaledir. Başkan Abdülkadir Güneş’e rest çekiyorum. Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir’in yaban domuzu ile mücadele kapsamında bizlere sunduğu 50 bin TL’lik ödenekten her kuyruk başına 500 TL de ben vereceğim” açıklamalarında bulundu.

Çiftçi Özoğlu, sadece kendi tarlasından yaban domuzlarının 150 bin TL’lik tohumu yediklerini belirterek, “Bizler tek başımıza mücadele edemiyoruz. Normalde bu hayvanlar insan görünce ya da ses duyunca kaçarlar. Artık kaçmıyorlar da. Sadece benim tarlaya ektiğim nohut tohumundan 150 ile 200 bin TL arasında zararım var. Hasata başlamadık. Bir o kadar da hasat sezonunda zararımız olacak. Şu an mısın ve pancar tarlalarına musallat oldular” diye konuştu.

Bu soruna İlçe tarım ile birlikte çözüm bulunması gerektiğinin altını çizen Özoğlu, “Bizim il ve ilçe tarım ile birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Ancak onlar da bize yardımcı olmuyorlar. Havadan müdahale istiyoruz” dedi.

>>Dilek Bayram