Yaman: 'Kitap arşivim Türkiye'de ilk 3'te'

Yıllardır Kayseri'de kitap birikimi yapan ve kendisine aileden miras kalan 9-10 bin kitabı büyük bir özveri ile 60 binin üzerine çıkaran Kayserili Faruk Yaman'dan bu konuda bilgiler aldık.

Yaman: 'Kitap arşivim Türkiye'de ilk 3'te'

Verdiği bilgilerde kendisinde bu merakın aileden geldiğini ifade eden Yaman, kendi kitap arşivinde 60 binin üzerinde kitap bulunduğunu kaydederek; “Kitap arşivim hem bu rakam ile hem de nitelik itibariyle Türkiye’de ilk 3’te yer almaktadır” dedi.
 
“KAYSERİ’NİN HAFIZASI BULUNUYOR”
 
Şahsi kütüphanesinde 60 binin üzerinde kitap bulunduğunu dile getiren Yaman, Kayseri’ye ait ise 6 bin 420 adet eser bulunduğunu belirterek, “Kütüphanemde Kayseri’nin hafızası bulunuyor” şeklinde konuştu. Toplam olarak 60 yıllık bir birikimin eseri olan kitap arşivinde her konuda kitap yer aldığını bildiren Yaman; “Kayseri’de 1855’ten günümüze kadar Kayseri ile ilgili yayınlanmış eserler bulunuyor. Bu konuda tek kişiyim diyebilirim. Ayrıca Kayseri kartpostalları koleksiyonu, plaklar, Osmanlıca koleksiyonu, mutfak eşyaları koleksiyonu gibi birikimlerim de bulunuyor” şeklinde konuştu. 
 
“BU KİTAPLARIN YARISINI OKUDUM” 
 
Kitap arşivi merakının kendisine aileden geldiğini paylaşan Yaman’ın evinin alt katını bütünüyle kitaplarına tahsis ettiği görülürken, kitaplarını da örümcek ağlarına karşı korumak için deve kuşu yumurtası kullandığı dikkatleri çekiyor. Kitap toplama merakı olduğu kadar okumayı da sevdiğini ileten Yaman, elindeki kitapların yaklaşık olarak yarısını okuduğunu da belirtti. Yaman, en çok ilgisini çeken kitapların ise Osmanlı ve tarih kitapları olduğunu sözlerine ekledi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ (ÖZEL HABER)