Yapanın parası katlanacak! Zenginlerin nasıl para kazandığını açıkladı

Mert Başaran, yatırımcıları 'rich mindset' yani zengin düşünce yapısını benimsemeye davet ederek, bu düşünce yapısının kişilere yüzde 100 kazanç sağlayacağını vurguladı. Başaran, sosyal medya üzerinden takipçilerine yönelttiği bir soru ile, Mercedes gibi lüks bir araca sahip olmak yerine, o parayla yatırım yapmanın daha kazançlı olacağını belirtti.

Yapanın parası katlanacak! Zenginlerin nasıl para kazandığını açıkladı

Emeklilere yönelik yatırım önerilerinde bulunan Mert Başaran, zengin düşünce yapısını benimsemenin önemini vurguladı. Başaran, “rich mindset” kavramını açıklayarak, emeklilikte mali güvence sağlamak için akıllı yatırımlar yapmanın gerekliliğini belirtti. Sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Mercedes gibi lüks bir araca sahip olmak yerine, o parayla konut yatırımı yapmanın daha kazançlı olacağını ifade eden Başaran, bu yatırımın yüzde 100 kazanç sağlayacağını ve emeklilikte maddi sıkıntıları önleyeceğini söyledi.

Sosyal medya üzerinden takipçilerine ilginç bir soru yönelten Başaran, "Hangisi rich mindset: Mercedes'e binen mi, yoksa o Mercedes'i satıp yatırım yapan mı?" diye sordu. Bu sorunun yanıtını ise yatırım alanında yapılan tercihlerde aradı. Başaran, sosyal medya hesabında bir takipçisinin, Mercedes'ini satarak konut alıp değer kazandıracağı yönündeki mesajını paylaştı ve konut yatırımının uzun vadede kazanç sağlayacağını belirtti.

KONUT BULMA ZORLAŞACAK

Başaran, "Eski sitelerdeki arsa ve büyük evler her zaman değerlidir. Okullarda bu konuda yeterli bilgi verilmez" diyerek takipçilerine mülk yatırımlarına yönelmelerini önerdi. Geçtiğimiz günlerde de konut piyasalarına dair yaptığı açıklamalarda, konut almanın tam zamanı olduğunu ve maliyetlerin artması nedeniyle gelecekte uygun fiyatlı konut bulmanın zorlaşacağını vurgulamıştı.

Programda, zenginlerle fakirler arasındaki düşünce farklarını da açıklayan Başaran, "Zenginler genellikle parasını göstermek istemez. Gösteriş yapmazlar. Fakir kafa yapısına sahip kişiler ise maddi varlıklarını sergilemekten çekinmezler. Bu, zengin ile fakir arasındaki en büyük kafa yapısı farkıdır" ifadelerini kullandı.

YÜZDE YÜZ KAZANIRSINIZ

Öte yandan yatırım tavsiyesi veren Başaran, "Borsaya girin demiyorum ama 3 -4 ay önce girdiyseniz, iyi firmalardan oluşan sepetiniz varsa %50 düştü diye satacağınıza ufak ufak alırsanız tekrar tarihi zirveye geldiğinde %100 kazanmış olursunuz" dedi.

Not: Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.