Yapay zeka ünlü isimleri mağdur etti!

Yapay zekâ teknolojisi ile ünlü isimlerin sahte videolarını üreten dolandırıcılar binlerce kişinin mağdur olmasına sebep oldu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Yapay zeka ünlü isimleri mağdur etti!

Yapay zeka ünlü isimleri mağdur etti!

Dolandırıcılık yöntemlerinde her geçen gün çeşitler artıyor. Son dönemdeler ortaya çıkan yeni trend ise, yapay zeka teknolojisi ile ünlü isimlerin sahte videolarını üretmek oldu. Bu videolar, ünlü isimlerin kendi sosyal medya hesaplarından paylaşılmış gibi gösterilerek vatandaşları dolandırıcıların tuzağına çekiyor. Teknolojinin yakından takip eden dolandırıcılar yapay zekâyı kullanarak gerçeğe çok yakın sahte videolar üretip, bu videolar üzerinden vatandaşları kandırmayı başarıyor.

Dolandırıcılar tarafından en çok hedef aldığı isimler ise genellikle çok sevilen veya gündemde olan siyasi figürler oluyor. Selçuk Bayraktar, Mehmet Şimşek, Emine Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu gibi isimlerin yapay zekâ ile üretilmiş sahte videoları dolandırıcılar tarafından kullanılarak geniş bir kitleye ulaşmayı başarıyor. Sahte videoların içerisinde, bu ünlü isimlerin borsa yatırımları, finansal tavsiyeler veya yeni teknoloji projeleri hakkında yanlış bilgiler vererek vatandaşları kandırmaları sağlanıyor.

Yapay zeka ünlü isimleri mağdur etti!

‘Yapay Zekâ ile Yaratılan Tehlike Büyüyor’

Uzmanlar, dolandırıcıların bu yeni yöntemi kullanarak yüzlerce vatandaşı mağdur ettiğini ve yapay zekânın kötüye kullanımının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini gösterdiğinin altını çiziyorlar. Yapay zekâ ile üretilen sahte videoların ne kadar ikna edici olduğu, özellikle teknolojiye aşina olmayan kesimlerde ciddi sorunlara yol açıyor. Konuya hâkim olmayan vatandaşlar izledikleri videolara inanarak dolandırıcıların ağına düşüyor ve paralarından oluyorlar. 

Dolandırıcıların en çok tercih ettiği senaryolar arasında, yatırım tavsiyeleri, bağış kampanyaları ya da sahte projelere destek adı altında insanları kandırmaya yönelik içerikler yer alıyor. Bu sahte videolar, sosyal medya platformlarında hızla yayılıyor ve dolandırıcılar, ünlü isimlerin takipçilerini hedef alarak büyük kazanç elde ediyor.

Yapay zeka ünlü isimleri mağdur etti!

Yetkililerden Vatandaşlara Uyarı: Dikkatli Olun!

Bu gelişmeler üzerine yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle, sahte videoların yapay zekâ ile üretildiğinin farkında olmayan kişilerin daha savunmasız hale geldiğini belirten uzmanlar, dolandırıcıların kullandığı bu yeni yöntemin hızla yayıldığına dikkat çekti. 

Ünlü İsimlerden Takipçilerine Uyarı

Dolandırıcıların oyununa alet edilen ünlü isimler de duruma sessiz kalamayarak, sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalar yaptılar. Özellikle Selçuk Bayraktar, Mehmet Şimşek, Emine Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu, isimlerinin dolandırıcılıkla ilişkilendirilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirirken, bu videoların gerçeği yansıtmadığını ve takipçilerinin dikkatli olmaları gerektiğini vurguladılar.