Yaptırmayana ceza var! B sınıfı ehliyeti olanlara zorunlu yapıldı

İçişleri Bakanlığı, eski tip ehliyetlerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmesi gerektiğini belirtti. 1 Ocak 2025 itibarıyla eski ehliyetler geçersiz olacak ve yenilemeyenler 12 bin 978 TL ceza ile karşılaşacak. Ehliyet yenileme sürecinin kolay olduğu ve sürücülerin bu tarihe kadar yenileme yapması gerektiği açıklandı.

Yaptırmayana ceza var! B sınıfı ehliyeti olanlara zorunlu yapıldı

İçişleri Bakanlığı, B sınıfı ehliyet sahiplerine 31 Aralık 2024 tarihine kadar eski tip ehliyetlerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi. 1 Ocak 2025'ten itibaren eski ehliyetler geçersiz olacak ve yenilemeyenler 12 bin 978 TL cezasıyla karşılaşacak. Ehliyet yenileme işleminin basit ve hızlı olduğu belirtildi.

Bakanlık, B sınıfı ehliyete sahip olanların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Eski tip ehliyetlerin 1 Ocak 2025'ten itibaren geçersiz olacağı belirtilirken, hala yaklaşık 3 milyon kişinin ehliyetini yenilediği açıklandı. Ehliyetini değiştirmeyenler ise, 1 Ocak 2025 itibarıyla 12 bin 978 TL para cezası ile karşı karşıya kalacak. Sürücülerin eski tip ehliyetlerini yenilemeleri için son tarih ise 31 Aralık 2024.

YENİ TİP EHLİYETLER ARTK ZORUNLU OLACAK

İçişleri Bakanlığı, sürecin tekrar uzatılacağını ve bu genişlemenin ardından eski tip özgürlüklerle trafiğin yasaklanacağını açıkladı. Eski ehliyetle trafiğe çıkılması durumunda işleyişi para cezasının yanı sıra, tekrar ihlal halinde ehliyetlerin askıya alınmasının alınabileceği de kullanılabilir. Bakanlık bilgileri, ehliyet yenileme tüketimi son derece kolay olduğu belirtildi, kalıcılık sürecinin tamamlanması için zamanında devreye girmelerinin bildirildiği bildirildi.

İSTENEN BELGELER BELLİ OLDU

Yeni tip ehliyete geçmek isteyenlerin hazırlaması gereken belgeler şöyle:

– Kimlik Belgesi

– Sürücü Sağlık Raporu

– Sürücü belgesi için değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı

– 1 adet biyometrik fotoğraf

– Kan grubunu gösterir belge veya yazılı beyan

– Adli Sicil Belgesi