Yardım seferberliği...

Türkiye, son bir asrın en büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Kayseri'de kamu kurumlarının yanı sıra vatandaşlar da depremzedeler için yardım seferberliğine katılıyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yardım seferberliği...

TEK YÜREK OLDULAR
Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrası tüm Kayseri tek yürek oldu. Deprem bölgesinde bilanço giderek ağırlaşırken, vatandaşlar deprem bölgesindeki yaraları sarmak için seferberlik başlattılar. Şirketler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve birçok kurum yardım kampanyaları düzenlerken, vatandaşlar da resmi hesaplara nakit yardımında bulunuyor. Ayrıca kan bağışında bulunmak isteyenler de Kızılay şubelerinde kuyruk oluşturuyorlar.
YARDIM YAĞDIRIYORLAR
Belediyelerin düzenlediği yardım kampanyalarına vatandaşların yoğun katılım gösterdiği görülürken, birçok şirket de deprem bölgelerine iş makinası desteği ve birincil ihtiyaçların bulunduğu tırlarla destek oluyorlar. Bazı kurum ve şirketler de kendi aralarında oluşturdukları ekiplerle deprem bölgesinde yardıma ihtiyacı olanların yarasını sarıyor. Ayrıca YÖK de, bölgede 44 üniversitenin depremzedeler için barınma, yemek ve sağlık hizmeti sunduğunu bildirdi.