Yargıtay'dan Karar Çıktı - Öğretmenler Bu Haber Sizi İlgilendiriyor!

Yargıtay'dan öğretmenlerin ek ders ücreti tartışmalarına karar çıktı. Öğretmenler bu haber sizin için! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Yargıtay'dan Karar Çıktı - Öğretmenler Bu Haber Sizi İlgilendiriyor!

Uzun süredir devam eden bir hukuk mücadelesinde Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin haczedilebiceği ile ilgili kararı açıkladı.

Yargıtay'dan Karar Çıktı - Öğretmenler Bu Haber Sizi İlgilendiriyor!

Bir devlet okulunda görev yapan öğretmen borcu nedeniyle maaşının dörtte biri ile ek ders ücretinin tamamına konulan haczin kaldırılması için hukui süreç başlatmıştı.Ancak İcra Müdürülüğü talebi reddetmiş, İcra Mahkemesi, borçlunun ek ders ücretinin tamamına konulan haczin kaldırılmasına hükmetmişti. Alacaklı firma avukatı, kararı istinafa götürmüş, Bölge Adliye Mahkemesi, İcra Mahkemesi'nin kısmen kabulüne ve haczin devamına karar vermişti.

Dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun gündemine gelince, Genel Kurul, ek ders ücretinin her nevi ücret kapsamına girdiğine hükmetti.

Her nevi ücret: borçlunun gerçek ve tüzel kişi lerden veya resmî ve resmî olmayan kuruluşlardan hizmet ilişkisi nedeniyle aldığı paralar ve sağladığı gelirler demektir.

Yüksek Mahkeme, 2004 sayılı Kanun'un 83. maddesinde ifade edilen ücret kavramına her türlü ücretin dahil olduğunu belirtti. Bu nedenle, ek ders ücretinin 'her nevi ücret' kapsamında olduğunu vurgulayarak, haczedilebileceğine karar verdi.

Bu kararla birlikte, öğretmenlerin ek ders ücretinn haczedilebilirliği konusunda net bir durum ortaya konmuş oldu. Hukuki mücadele ve Yargıtay'ın bu kararı, öğretmenlerin maaş ve ek ders ücretine uygulanan haciz konularında önemli bir yol gösterici oldu.