Yasaklı alan olan Cumhuriyet Meydanı'nda drone uçurdular

Kayseri Valiliği tarafından duyurulan kararda Melikgazi ile Kocasinan'ın bütününde drone ve İHA gibi araçların uçuşunun yasak olduğu alan sınırlarında bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda drone uçuşu yapıldı.

Yasaklı alan olan Cumhuriyet Meydanı'nda drone uçurdular

Kayseri'de akşam saatlerinde, meydanı havadan turlayan dronenin kullanıcılarının izinli ve sivil  olup olmadığı merak konusu olurken, vatandaşların da ilgi dolu bakışları arasında gerçekleşen olay dikkatleri çekti. 
 
5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C ve 66. Maddelerine dayanılarak İHA ve drone gibi insansız hava araçlarının yasaklanan bölümleri il-ilçe koordinatlarına göre ayrıntılı olarak verilirken, Melikgazi, Kocasinan ve İncesu ilçelerinin bütününde yasak olmak üzere, diğer ilçelerde de özel koordinat bilgileri ile ifade ediliyor. Buna ek olarak valilik ve kaymakamlıklara ait bina, tesis ve lojmanları, MİT bölge müdürlüğü bina, tesis ve lojmanları, askeri bölge bina, tesis ve lojmanları, adliye binası ve lojmanları, il ve ilçe emniyet müdürlükleri, polis merkezi amirlikleri, polisevi ve polis meslek yüksek okulu müdürlüğüne ait bina, tesis ve lojmanları, cezaevi bina ve tesisleri, akaryakıt depoları ve petrol istasyonları, silah/fişek fabrika ve depoları, meteoroloji bölge müdürlüğü binasına 500 metre yakın mesafede, Talas Ali Dağı yamaç paraşütü uçuş sahasının 5 km. yakın çevresinde, irtifaya bağlı olmaksızın Kayseri Havalimanı’nı 9 km. yarıçaptaki alan üzerinde uçuş yapılması valilik tarafından yasaklandığı duyuruluyor.
 
Sivil Drone ve İHA gibi insansız hava araçlarının kullanımının izne tabi olduğu belirtiliyor. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ