Yatırımcılar dikkat! Döviz piyasasında son durum ne oldu?

Haftanın 2. gününde döviz piyasasında yaşanan dalgalanmayı, milyonlarca yatırımcı yakından takip ediyor. Altın tarafında yaşanan yükseliş sonrası aynı durumun dolar ve avro tarafından da olup olmayacağı merak konusu oldu. Ekonomist döviz kurunun bundan nasıl ilerleyeceğine dair önemli tahminlerde bulundu. 10 Ekim döviz alış – satış fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Yatırımcılar dikkat! Döviz piyasasında son durum ne oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz piyasasında yaşanan iniş ve çıkışlar yatırımcılar tarafından dikkatle takip ediliyor. Altın fiyatlarının yükselişini ekonomistler Hamas – İsrail savaşına bağlamıştı. Meydana gelen bu savaşın döviz kurunda nasıl bir etkiye yol açtığını Ekonomist İslam Memiş, Diriliş postası haber sitesine anlattı.

‘Dolar’da zaten trend yukarı’

Savaş sürecinin uzaması halinde belirsizliklerinde meydana gelebileceğine dikkat çeken Memiş: ‘Sürecin nereye evirileceği belirsiz. Bu belirsiz ortamda da fiyatların nereye gideceği ile ilgili net bir şey söylemek şu anda imkânsız. Ama süreç ne kadar uzun sürerse, Rusya Ukrayna Savaşı’ndan örnek vermek gerekirse, belirsizlik bir o kadar artar. Bu da enerji fiyatlarını olumsuz yönde etkiler. Özellikle petrol, doğal gaz ve enerji fiyatlarını olumsuz yönde etkiler. Dolar ve Euro uluslararası piyasalarda stabil. Bu tarafları çok ilgilendirmiyor. Çünkü Euro, Dolar paritesi ve Dolar endeksi direkt oraya bağlıyor. Bu hafta yine Amerika’da enflasyon verisi açıklanacak. Muhtemelen yüzde 4 ve üzeri olacak. Dolasıyla da bu risk oluşumu devam ediyor. Dolar ve Euro tarafındaki etkileşim şu anda hissedilmiyor. Ama bu savaş olsun ya da olmasın Dolar’da zaten trend yukarı. Orta Vadeli Plan (OVP), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklenti tahmini falan zaten buraları destekliyor yükseliş yönünde. Yine 28 lira hedef seviyesi olduğunu şahsen düşünüyorum Dolar TL kurunda. Yılsonunda 29.70 lira seviyesinde tamamlanır. Önümüzdeki yılda da 45 lira seviyesini görme olasılığı yüksek’ diye konuştu.

10 Ekim Salı Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 27.770
Satış: 27.857

Euro
Alış: 29.2836
Satış: 29.4154

Sterlin
Alış: 33.7713
Satış: 34.5312