Yaya yoluna park eden sürücülere 6 binden fazla ceza kesildi

Kayseri'de yaya yollarına park eden araç sürücülerine, 6 binden fazla ceza kesildiği ortaya çıktı.

Yaya yoluna park eden sürücülere 6 binden fazla ceza kesildi

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'ndan edinilen bilgilerde, Kayseri'de 2014 yılında toplam 6 bin 767 adet ceza kesildiği öğrenildi.    

EN ÇOK CEZA KESİLEN 7'NCİ TÜR
  
Kayseri'de trafikte yaşanan kural ihlalleri ve hatalarından dolayı kesilen cezalar içerisinde yaya yoluna araç park etmek toplam 6 bin 767 adet ile 7'inci sırada yerini aldı. Kayseri'de en çok ceza ise toplam 38 bin 802 adet ile hız sınırını yüzde 30'dan fazla aşmaktan kesilirken, ikinci sırayı ise toplam 19 bin 915 adet ceza ile hız sınırlarını yüzde 10’dan yüzde 30’a (otuz dahil) kadar aşmak aldı. Listede 3. sırada da toplam 11 bin 113 adet ceza ile kırmızı ışık kuralına uymamak yerini aldı. 

YAYA YOLUNA ARAÇ PARK ETMEK BÜYÜKŞEHİRLERİN SORUNU    

Kayseri gibi diğer büyükşehirlerde de gerek araç yoğunluğu ve gerekse şehir merkezlerindeki park alanı kısıtlarından dolayı Türkiye'nin bir çok kentinde görülen yaya yoluna araç park etme sorununun, sadece cezalarla önlenemeyeceği bilinirken, yapılacaklar arasında ise sürücülerin bilinç kazanması, eğitilmesi, şehir merkezlerinden araç yoğunluğunu gidermeye yönelik önlemlerin alınması ile araç park yerlerinin arttırılması, hatta yer altına alınması gibi çalışmalar öne çıkıyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ