Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ayran aşı çorbası nasıl yapılır?

Ayran aşı çorbası sıcak yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem doyurucu hem de besleyici bir çorbadır. Peki ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ayran aşı çorbası nasıl yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Ayran aşı çorbası sıcak yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. 
Evde yemek yapmak her ne kadar keyifli olsa da, bazen yaratıcı fikirler bulmakta zorlanabiliriz. İşte bu noktada size yardımcı olacak, farklı yemek tarifleri ve pratik öneriler sunacak bir rehber arayışına girersiniz. Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti olan ayran aşı çorbasının malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır?

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ayran aşı çorbası nasıl yapılır?
Ayran aşı çorbasının malzemeleri:
1 su bardağı buğday
Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
1 su bardağı nohut
3 su bardağı yoğurt
Tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tutam dereotu
4 su bardağı su

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ayran aşı çorbası nasıl yapılır?
Ayran aşı çorbasının hazırlanışı:
Uygun bir tencereye 1 gece önceden ıslattığımız buğdayı alalım, üzerini geçecek kadar sıcak ekleyerek pişmeye bırakalım.
Buğdayların pişmesine yakın önceden haşladığımız nohutları da ekleyelim ve 5 dakika daha birlikte pişirelim.
Uygun bir tencereye 1 gece önceden ıslattığımız buğdayı alalım, üzerini geçecek kadar sıcak ekleyerek pişmeye bırakalım.
Buğdayların pişmesine yakın önceden haşladığımız nohutları da ekleyelim ve 5 dakika daha birlikte pişirelim.
Süre sonunda ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Uygun bir kaba yoğurt, tuz, nane, dereotu ve suyu alarak karıştıralım.
Haşladığımız nohut ve buğdayın suyunu süzelim ve yoğurtlu karışımın içerisine ekleyelim ve karıştıralım. Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
önceden haşladığımız nohutları da ekleyelim ve 5 dakika daha birlikte pişirelim.
Süre sonunda ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Uygun bir kaba yoğurt, tuz, nane, dereotu ve suyu alarak karıştıralım.
Haşladığımız nohut ve buğdayın suyunu süzelim ve yoğurtlu karışımın içerisine ekleyelim ve karıştıralım. Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.