Yaz Sıcaklarına Serinletici Tat: Vişneli Yaz Kupları Tarifi

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarına serinletici bir dokunuş katmak isteyenler için mükemmel bir tatlı önerisi

Yaz Sıcaklarına Serinletici Tat: Vişneli Yaz Kupları Tarifi

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarına serinletici bir dokunuş katmak isteyenler için mükemmel bir tatlı önerisi: Vişneli Yaz Kupları. Hem kolay hazırlanan hem de damaklarda unutulmaz bir iz bırakan bu lezzet, özellikle meyveli tatlı severlerin favorisi olmaya aday.

Vişneli Yaz Kupları Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

️1 lt süt

️2 yemek kaşığı buğday nişastası

️3 yemek kaşığı un

️1 paket krema

️1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Vişne sosu için;

1 yemek tabağı dolusu çekirdekleri çıkarılmış vişne

️6 yemek kaşığı şeker

️1,5 yemek kaşığı buğday nişastası

️1 su bardağı su

Alt tabanı için;

1 paket burçak bisküvi

️1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Üst süsleme;

️Toz antep fıstığı

Vişneli Yaz Kupları Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle vişnelerimizin çekirdeklerini çıkaralım bir köşeye alalım.

Daha sonra muhallebisi için gerekli malzemeleri sırasıyla tencereye alalım karıştırarak pişmesini bekleyelim.

Muhallebi pişerken 1 paket büskiviyi blendardan toz haline getirelim.

Tereyağını ekleyelim. Yapacağımız sunumlukların altına 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyelim.

Daha sonra pişen muhallebiyi büskivilerin üzerine dökelim.

Soğumaya bırakalım.

Bu arada bir tencereye vişneleri ve geri kalan malzemeleri ekleyip ocağa alalım.

Kıvam alana kadar pişirelim.

Piştikten sonra ilk soğukluğu geçtikten sonra muhallebinin üzerine kaşık yardımıyla paylaştıralım.

Buzdolabında bir gece bekletirseniz harika olur. Servis esnasında üzerine toz antepfıstığı dökelim.

Afiyet olsun!