Yaz Sıcaklarında Yanınızdan Ayırmayacaksınız!

Yaz sıcaklarının etkisini artırdığı bu günlerde yanınızdan ayırmayacağınız farklı bir tarifle karşınızdayız: Kahveli Limonata! Limonatanın gelenekselliği, farklı tatlarla buluşarak mükemmel bir seçenek sunuyor. Farklı ve lezzetli bu tarifi, yanınızdan ve evinizden eksik etmeyeceksiniz! İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Yaz Sıcaklarında Yanınızdan Ayırmayacaksınız!

Sıcak havalar etkisini artırarak devam ediyor. Vatandaşların en çok takip ettiği tarifler serin serin yaz içecekleri oluyor. Biz de Anadolu Haber olarak, yaz aylarında yanınızdan ayırmayacağınız bir tarifle geldik: Kahveli Limonata!

Tarifi deneyenler, başta soru işaretleriyle yaklaştıklarını ama denediklerinde çok sevdiklerini ifade ediyorlar. Siz de bu tarifi deneyerek soğuk içecekler listenize ekleyebilirsiniz.

İşte tarifin detayları:
Malzemeler:

1 adet limon
1 yemek kaşığı bal
1 shot espresso (filtre kahve veya Türk kahvesi de olabilir)
50 mililitre maden suyu

Hazırlanışı:

Limonun kabuklarını soyarak bir kaba alın. Kabın içerisine limonun suyunu, balı ve bolca buzu ekleyip karıştırın. Bu işlem bittikten sonra kahveyi hazırlayın. Espresso yerine sert filtre kahve ya da telvesi süzülmüş Türk kahvesi de kullanabilirsiniz. Kahveyi de hazırladıktan ve soğuttuktan sonra büyük bir bardağı buz ile doldurun. Limonlu karışımı süzerek bardağa aktarın, üzerine maden suyu ekleyin. Son olarak kahveyi de yavaş yavaş ekleyin. Nefis içeceğiniz hazır… Afiyet olsun!