Yazarlık okulu başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanata her alanda destek vermeye devam ediyor. Bu anlamda düzenlenen Yazarlık Okulu'nun altıncısı Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen törenle başladı.

Yazarlık okulu başladı

Yazarlığa ilgi duyanların eğitim alabilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen Yazarlık Okulu’na bu yıl 400’ün üzerinde yazar adayı katılacak. Şehir Tiyatrosu’ndaki Yazarlık Okulu açılış programında konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, her alanda olduğu gibi kültür alanında da Türkiye’ye örnek çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak yazara, yazmaya, okumaya ve kültüre yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Selim Tunçbilek de Büyükşehir Belediyesi’nin hayatın kültürle şekillendirilmesi açısından önemli çalışmalar yaptığını dile getirdi ve bu çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Tunçbilek, Yazarlık Okulu’nun 12 hafta süreceğini kaydetti. 
 
KAYMEK’ten 'Robotik Kodlama Şenliği'
 
Sanat ve mesleki eğitimde Anadolu’nun markası olan KAYMEK ilçelerde de çok başarılı çalışmalara imza atıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Yahyalı’ya kazandırdığı Kadın ve Gençlik Merkezi’nde Robotik Kodlama Şenliği gerçekleştirildi. 
 
Yahyalı Kadın ve Gençlik merkezi’nde çocuklara ve gençlere robotik kodlama eğitim veren KAYMEK, eğitimin sonunda bir de şenlik düzenledi. Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi’nde ‘Kodla Kayseri’ temasıyla yapılan Robotik Kodlama Şenliği çerçevesinde ‘Neden Robotik Kodlama’ konulu bir konferans da gerçekleştirildi. 
 
KAYMEK ve TÜGVA iş birliği ile 2 gün süren şenlik kapsamında robotların, 3 boyutlu yazıcıların ve dronların bulunduğu bir sergi de açıldı. Şenlik çerçevesinde ayrıca robotik kodlama merakı olan öğretmen ve katılımcılara kodlama eğitimi verildi ve eğitimin katılanlara sertifika takdim edildi. BÜLTEN