Ahmet Taş

Randevunuz Yok, Kaymakam Görüşmüyor

Ahmet Taş

Yıllar önce idi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başbakandı. Valilerle yaptığı bir toplantıda onlara hitaben “Halka yakın olun, kapınız vatandaşa daima açık olsun.” Diye hitap etmişti.

Bu olaydan birkaç gün sonra Bartın'da göreve başlayan valimize bir siyasi partinin il yönetimi tebrik ziyaretinde bulunmuştu. Bu ziyaretten birkaç gün sonra vali bey o siyasi partinin il teşkilatına iadeyi ziyarete gitmişti. İadeyi ziyaret sırasında partinin il başkanı orada bulunamayınca vali sinirlenmiş ve basın önünde kendisini karşılamayan il başkanı ve diğer yetkililere hakaretvari sözler söylemiş, olay Türkiye gündeminde konuşulur olmuştu.

Bu olaydan kısa bir süre sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'ye gelmiş ve Erciyes Kardan Adam tesislerinde sivil toplum kuruluşları ile bir toplantı yapmış ve sivil kuruluşlardan sesli olarak 20 soru almış ve hepsini sesli olarak cevaplandırmıştı.

Toplantıya ben de katılmış ve soru hakkımı kullandığımda Bartın Valisinin valiler toplantısından hemen sonra kendisini ziyaret eden siyasi partinin il yönetimine yaptığı iadeyi ziyarette yaptığı uygun olmayan davranış için ne düşündüğünü sormuştum.

Başbakan Erdoğan sorumu içtenlikle cevaplandırmış ve Bartın Valisinin bu davranışının asla tasvip edilemeyeceği cevabını vermişti. Bu olaydan bir müddet sonra yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Bartın Valisi görevden alınmış ve bir daha da Valilik görevi verilmemişti diye hatırlıyorum. Halka yakın olmamanın, kapısını halka kapatmanın karşılığını almıştı valimiz.

Bu olayı anlatma sebebim ve konu başlığına gelince, geçen günlerde MAZLUMDER Kayseri Şubesinin bir etkinliği için Sarıoğlan İlçesinde idik. Yanımda da MAZLUMDER Şube Başkan Yardımcısı Avukat Abdullah Kaya Bey vardı.

Etkinliği tamamladıktan sonra adını da bilmediğimiz ilçe kaymakamını ziyaret edip, tanışmak ve hatırını sormak istedik. Kapıdaki görevli memurlara kendimizi tanıttık ve kaymakam beye nezaket ziyaretinde bulunmak istediğimizi söyledik. Memur arkadaş kaymakam bey'in odasına girdi ve hemen çıktı. Ne olduğunu sorduğumuzda randevunuz yok kaymakam bey görüşme talebinizi kabul etmiyor dedi. Avukat Bey ile birbirimize hayretle bakakaldık.

Adının Mehmet Fatih Uçar olup 1998 Hatay doğumlu (Sonradan öğrendiğim) olan (26 yaşında) kaymakamımız belli ki yeni ve acemi. Daha kapısının halka daima açık olması gerektiğini, her zaman randevulu görüşme olamayacağını, vatandaş sayesinde kaymakamlık görevini yaptığını, vatandaşın gelip gitmesi, ziyaret ve talebini iletmesi ile kaymakamlık makamının anlam kazanacağını zaman içinde öğrenmesi gerekiyor sanırım.

Yeni kaymakamımıza tavsiyem devletin verdiği makamlar devletin vatandaşlarına kapıyı kapatarak randevu kotası koyarak değil vatandaşa kapıyı açık tutarak ve ona yakın durunca anlam kazanır.

Randevumuz yok diye biz sivil toplum temsilcilerine kapısını kapatan kaymakamımıza sanırım amirlerinin ve halkımızın çok nasihat etmesi onu olgunlaştırması, pişirmesi gerekecek.

Yorumlar 2
Adnan Evsen 01 Haziran 2024 12:20

Sarıoğlan kaymakamı Sarıoğlan ilçe merkezinde ve mahallelerinde sürekli randevulu mu çalışıyor merak ediyorum. Burnu havada, ayakları yere basmayan, küçük tepeleri ben yarattım havasında olan bu tür insanlar kaymakam olsa ne olur vali olsa ne olur.

kemal mete 30 Mayıs 2024 20:50

Bu devlet ne çektiyse burnu havada memurlarından çekti.

Yazarın Diğer Yazıları