SAYIN Ahmet Hasyüncü, yazdığım son köşe yazısı üzerine, gazetelere, internet sitelerine, hatta çıkmayan gazetelere bile, para ile açıklama yayınlattı. O gün itibari ile henüz yazmadığım, ancak duyurusunu yaptığım, bu yazıdaki haberi tek tek doğruladı. Allah kimseyi şaşırtmasın. Ahmet Hasyüncü, içerisinde cami alanı da bulunan, 130bin m2 arsayı OSB başkanı olduğu dönemde, parçalayıp bölüp, 80 bin m2sini, ilk önce sanayi parseline çevirmiş. Sonra, bu arsayı kendi şirketine tahsis etmiş. Geçtiğimiz yıl içerisinde, fabrikanın ellerinde kalan %50’sini de Belçikalı şirkete 40 milyon Euro’ya satmış.
İçerisinde, cami alanı da olan sosyal tesis alanını, kendi şirketine tahsis eden Hasyüncü’nün ne kadar rant sağladığını benim aklım pek almıyor. Fabrikanın %50’sini 40 milyon Euro’ya satmış. Rantıda hesaplamak artık sizlere düşüyor.
Ahmet Hasyüncü’nün kendisine tahsis ettiği, bu arsa olayının başka detaylarını gazeteci meslektaşımız Recep Bulut, Kayseri Gerçek Haber gazetesindeki köşesinde anlattı. http://kayserigercekhaber.com/kose-yazilari/ahmet_hasyuncu_niye_ilan_verdi-294.html Güzel yazı okumanızı tavsiye ederim. Objektif gazetecilik anlayışı için kendisine teşekkür ediyorum.
SEÇİMLERİ KAYBETTİ
Ahmet Hasyüncü, OSB başkanlığı döneminde, etik olmayan uygulamalarından dolayı çok eleştirilmiş, en çok da, kendi şirketine yaptığı, arsa tahsisi uygulaması nedeniyle tepki görmüş ve OSB seçimlerini kaybetmişti.
SOSYAL TESİS, FABRİKA OLDU 40 MİLYON EURO’YA SATILDI
22 Ekim 2013 tarihinde, bu arsanın üzerine Ravaber Yapı A.Ş. adında taş yünü fabrikası kuruldu. Fabrika 3 yerli, bir de Belçikalı ortak tarafından bir süre işletildi.
Sosyal tesis ve cami alanı üzerine yapılan bu fabrikanın uzun süre, OSB tarafından ruhsatlandırılmadığı, çok daha sonra, baskı ve uzun uğraşlar sonucunda, tartışmalı bir biçimde ruhsat aldığı ortaya çıktı. Fabrikaya ruhsat verildikten kısa bir süre sonra, Ahmet Hasyüncü ve diğer ortakları, ellerindeki fabrika hisselerinin yüzde 51’ini Belçikalı ortağa 40 milyon Euro’ya sattılar.
Hasyüncü’nü, parayla gazetelerde açıklama yapmasına neden olan, köşe yazımda, arsa rantından bahsetmemiştim. Daha sonra yazacağım bu haberi, Hasyüncü’ye, Allah söyletti ve kendisi her şeyi itiraf etti.
Ahmet Hasyüncü, para ile gazetelere yaptığı açıklamasında, çıkan haberlerin, OSB seçimleri ile ilgili olduğunu, kendisini ve firmasını yıpratmak için yaptırıldığını belirtmiş.
Sayın Hasyüncü’ye şunu söyleyebilirim. Ortada ve yakın bir tarihte belirlenmiş, OSB seçimleri yok. OSB’nin, mali genel kurulu var, onun da tarihini ben bilmiyorum.
Yani, demem o ki, Sayın Hasyüncü, yaptığın açıklamanda, üzerine yönelen iddiaları cevaplamak yerine, haberi OSB yaptırıyor, algısı oluşturmaya çalıştın. Ama bu haberlerin, OSB seçimleri ile alakalı olmadığını ve benim gazetecilik refleksiyle yazdığımı sen de gayet iyi biliyorsun.
Şimdi sorularımı açıkça, buradan sorayım. Senin de, yukarıda arsa olayındaki gibi açıklıkla cevap vereceğine eminim.
1- OSB Başkanı olduğun süreç içerisinde, FETÖ’nün “Kimse Yok mu” Derneği Diyarbakır şubesine, iş adamlarının parası olan, OSB kasasından 30 bin Tl verdin mi?
2- OSB Başkanı olduğun süreç içerisinde FETÖ üniversitesi olan, Melikşah üniversitesine iş adamlarının parası olan, OSB kasasından 178157 tl. 60 kr. verdin mi?
3- OSB’ye ait, içerisinde cami alanı olan 130 bin m2 arsayı, parçalayıp sanayi parseline dönüştürüp 80 bin m2sini kendine tahsis ettiğini kendin zaten itiraf ettin. Sorum şu. Bu arsayı ihale ile satsan çok daha fazla fiyatlara başka alıcı çıkmaz mıydı?
4- Organize sanayinde, birçok sanayici arsa sırası beklerken, sen FETÖ’cü şirketlere, üstelik çok ucuz fiyatlarla arsa vermek için öncelik verdin mi?
5- Avukatlığını yapan, Okan Yılmaz, FETÖ derneği olan Ahuder üyesi miydi?
6- Avukatlığını yapan, Okan Yılmaz’ın eşi FETÖ’den tutuklandı mı?
7- Avukatlığını yapan, Okan Yılmaz, Hipnozcu yarbay davasındaki FETÖ’cü astsubayların avukatı değimliydi?
8- OSB başkanlığına aday mısın ki, yapılan haberleri, OSB seçimleri ile ilişkilendirip, OSB seçim öncesi şahsının yıpratılmaya çalıştığını iddia ediyorsun?
Sonuç olarak tekrar söyleyebilirim.
OSB nin paraları ile, FETÖ’ye yaptığın yardımlarla ilgili, sanırım bir soruşturma geçirmedin? Ancak, yaptıkların bağımsız denetçi raporlarına yansımış. İçerisinde, cami alanı bulunan, 130bin m2 parselin, 80 bin m2sini kendi şirketine tahsis ettin. Belki yaptıkların hukuka uygun olabilir. Ancak, bunun etik olmadığını sen de, OSB de, binlerce sanayici de biliyor.