Geride kalan Pazar günü hem çoktandır görmediğim spor dostlarımla hasret gidermek, hem de Süper Amatör Küme’de haftanın sonucu en çok merak edilen karşaılaşmalarından biri olan Sağlıkspor- Trend Gayrimenkulspor maçını izlemek için Argıncık Stadı’na gittim.
Keşke gitmez, spora asla yakışmayacak rezillikleri görmez olsaydım ?
Oysa , harika bir hava vardı. Tüm iş Futbol denilen bu güzel oyunu sahada en iyi şekliyle icra edecek olanlara kalmıştı.
Önceki maçları uzaktan izleyip, spor dostlarımla sohbet ederek zaman geçirdim.Asıl amacım, son maçı saha içerisinden takip edip görüntülemekti tabii ?
Derken takımlar ve hakem üçlüsü sahadaki yerini aldı. Adetim olduğu üzere hem takım kadrolarının hem de hakemlerin fotoğraflarını çekip bize ayrılan bölüme geçerek maçı takibe başladım.
İlk yarının üstün ve baskılı olan ekibi Sağlıkspor’du.
Öyle ki rakibine orta alanı geçme şansı bile vermedi. Sürekli gol aradı , ancak gününde olan kaleci Ebubekir Kara engelini aşamayıp gol atamadı.
Trend Gayrimenkulspor ikinci yarının hemen başında yaptığı atakta golü bulunca , ben de dahil tribündeki tüm seyredenlerin aklından ‘ Atamayana attılar !..’ diye geçmiştir ?
Karşılaşmanın 70. dakikasına gelmiştik ki hemen önümüzde olan bir taç pozisyonu sonrasında her iki takım oyuncuları da bunu kendilerinin kullanacağını sert bir şekilde ifadeye başladı.
Sağlıksporlu Seyfettin Yesügey olaya müdahil olunca da yardımcı hakem Erkan Kırçıl bayrağını çekip , orta hakem Ahmet Ulu’yu yanına çağırınca tabii ki işin renginin değişeceği ve kırmızı kartın çıkacağı belli oldu (!)
Kırmızı kartı gören oyuncunun tepkisi hayli sert oldu ve hakeme tekme atınca ortalık tümüyle karıştı. Sağlıksporlu bazı oyuncular ve kenar yönetim hakemleri protestoya ve iteklemeye başlayınca , hakem Ahmet Ulu düdüğünü çalıp maçı o dakikada bitirdi.
Tam bu sırada ortam tümüyle gerildi. Emniyet güçleri sahaya girinceye ve olaya müdahale edinceye kadar hakemler oldukça zor anlar yaşadı ve küfürlere-tekmelere –iteklemelere maruz kaldı.
Tribündeki onca spor severin gözleri önünde cereyan eden bu rezillik , soyunma odalarının önüne kadar devam etti.
Güvenlik güçleri durumu yatıştırmak için hayli çaba harcadı ama sonradan duydum ki karakolluk olmuşlar (!)
Anlayacağınız, sonuçta o güzel Pazar günüm güme gitti ve sahadaki sporun temel ilkesi olan centilmenliğe hiç yakışmayacak türdeki rezilliği amatör futbolumuz adına üzülerek gördüm ?.
Ömrünü spor alanlarında tüketmiş bir Basın mensubu ve futbol sever olarak burada izninizle şunu sormak istiyorum :
‘Arkadaşlar… Siz maç mı oynuyor, yoksa savaş mı yapıyorsunuz ,
Şiddetle ne kazanacaksınız, bu zihniyetle nereye varacaksınız ?
Herkes lütfen aklını başına alsın !. ’
Bu şehirdeki tüm takımlara eşit mesafede biri olarak bu tür olayları asla tasvip etmediğimi, böylesi rezillikler yerine sahalarımıza güzelliklerin hakim olmasını isteyen ve bunun için çaba harcayan biri olduğumun bilinmesini isterim.
Olay gerçekten çok ama çok üzücü.
Hatta düşündürücü !.
Eğer futbolun 3 sonuca da açık , heyecanlı ve sürprizlerin var olduğunu , içinde kazanmak kadar kaybetmenin de bulunduğunu beyinlerimize kazımaz, minik yaşlardan itibaren bu algıyı gençlerimizde oluşturamazsak , daha bunun gibi pek çok rezaleti mutlaka görürüz ?
Maç 70. dakikada tatil edildi.
Tabii ki bu olay enine- boyuna araştırılacak, hakem- gözlemci ve saha komiserinin raporları doğrultusunda da bir karar çıkacak ?
Ben sadece orada gördüklerimi yani rezaleti kısaca özetledim.
Yorum tabii kiz değerli spor sever okurlarımızın…