Hakan Çiftci

Şu an görüntü flu

Hakan Çiftci

Süper Lig’in başlamasına artık sayılı günler kaldı.

Kayserispor, ilk haftayı BAY olarak tamamlayacak.

Bunun hem avantajları hem de dezavantajları var.

Şu an için görüntü flu, ama sonrasında ne olur bilinmez, hep birlikte göreceğiz.

***

Avantaj ve dezavantajlar üzerinde konuşalım.

İlk haftayı BAY olarak tamamlamanın en büyük avantajı, rakiplerimize oranla bir tık daha fazla hazırlık yapmış olacağız.

İlk haftayı ister istemez puansız tamamlayacağız. Allah korusun, ikinci haftayı da puansız tamamlarsak, iki haftada 0 puanımız olacak. Bu da psikolojik olarak moral bozacaktır.

Çok zorlu fikstür ile lige başladığımızı unutmayalım.

***

Fikstürün zor olduğunu üzerine basa basa söylemeye gerek var.

İlk haftayı puansız geçireceğiz, ikinci hafta da Allah korusun Sivasspor’a mağlup olursak, zorlu Trabzonspor deplasmanından da elimiz boş ayrılırsak, iş o zaman karışır.

Ardından da 11 maçtır mağlup edemediğimiz, güçlenen Konyaspor deplasmanına çıkacağız. Üst üste zorlu deplasman maçları bizleri bekliyor.

***

Yani Süper Lig’de ilk 4 haftayı her ne kadar da 3 maç oynayacak olsak da, Allah korusun seri yenilgiler alırsak 4 haftada 0 puanımız olabilir.

Şu an için oynanmamış maçın skorunu söylemek zor, ancak işimizin kolay olmadığını söyleyebiliriz.

Hazırlık maçlarından galibiyet alamayan bir Kayserispor, az önce çizdiğimiz en kötü seneryo da gerçekleşirse Burak Yılmaz kalır mı bilinmez!

Transfer tahtası kapalı, açılıp açılmayacağı da belli değil. Açılsa bile alınacak oyuncular gelecek de, alışacak da, derken zaten 6-7 hafta geçecek, bunun örnekleri geçtiğimiz sezon başında alınan oyunculardan görülebilir.

***

Kamp sürecinin önemini atlamamak gerekiyor.

Birinci ve ikinci etap kamplarını yemeyen oyuncuların güç toplamadan sezona başlamaları büyük sıkıntı, yükü kaldıramıyorlar.

Oyuncu kendine gelene kadar, az önce de belirttiğimiz gibi 6-7 hafta geçiyor, bu süreçte sistem ister istemez aksıyor.

İyi oyuncuların çoğu rakipler tarafından zaten alındı, bize kala kala ya sakat ya da kadroda düşünülmeyen formsuz oyuncular geliyor.

Bundan dolayı, transferi sezon öncesinde tamamlamanın çok büyük artıları var.

***

Fırsat transferlerini es geçmemek gerekiyor.

Tabii ki durum her zaman böyle olmuyor, bazen takımların belli oyuncuları ikinci etap kampından sonra düşünülmediği için fırsat transferi doğabiliyor.

Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’dan bu şekilde özellikle genç oyuncuları kiralama şansınız olabiliyor. Buna örnek olarak Kartal Kayra Yılmaz’ı gösterebiliriz. Ama, az önce de dediğim gibi, bu oyuncular gelir gelmez fayda vermiyor, bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var.

***

Kadromuz ne kadar yeterli sorusunu soralım!

Evet var olan kadro ne kadar yeterli?

Özellikle Majid Hosseini'nin yokluğunda bu defans hattı, ne kadar bu yükü çeker?

Burak Yılmaz bu işi götürebilecek mi?

Hazırlık maçları kesinlikle ölçü değil, ancak oynanan oyun hiç iç açıcı değil. Perşembenin gelişi Çarşambadan belli hesabı, bu takımın birkaç takviyeye kesinlikle ihtiyacı var.

Keşke Hari Vukas kalsaydı!

***

Burak Yılmaz’ın durumu da net değil gibi görünüyor. Her ne kadar da kulüp tarafından yayanlanmış olsa da, başarısız bir teknik direktörü kimse istemez. Acele etmemek gerekiyor, ama futbolcuların gözünde istek olmadığı da aşikar.

Burak Yılmaz, bence geçtiğimiz sezon başarılı oldu. Sonuçta bizim hedefimiz kümede kalmaktı ve genç çalıştırıcı bunu başardı. Ama hari Vukas da vardı.

Burak Yılmaz olayına yarın ya da hafta içi daha geniş bir şekilde detay verelim. Sadece Burak hocanın biraz daha sakin olmasının gerektiğini söylemekte yarar var.

***

Bu takımın şu an için en önemli eksiği kesinlikle Sportif Direktör’dür.

Bu yabana atılmayacak kadar önemli bir görev. Sportif Direktörün önemini bilmek ve görmek için daha profosyenel bakmak gerekiyor.

Futbolcuların, teknik heyet ve yönetimle olan ilişkileri açısından Sportif Direktör olayını Kayserispor’un çözmesi gerekiyor.

Sportif Direktör’ü de yine hafta içinde geniş bir şekilde kaleme alalım. Çünkü, basit bir olay değil, futbolcuların motivasyonunun artması ve muhatap bulmaları açısından çok çok önemli.

Diyeceksiniz ki, Murat Duman'ın hala sözleşmesi sürüyor ve para almaya devam ediyor. Bu konu da başlıca sıkıntı, yazımı burada sonlandırıyorum.

Hafta içinde görüşmek dileğiyle, Allah'a emanet olun...

Yazarın Diğer Yazıları