Kemal Yavuz

Nebimizi, resulümüzü, peygamberimizi Allah'ın tanıttığı gibi sevelim

Kemal Yavuz

‘De ki: Eğer haktan saparsam, kendi aleyhime sapmış olurum. Eğer doğru yolu bulursam, bu da Rabbimin bana vahiy ettiği Kur’an sayesindedir. Şüphesiz Allah işiten ve yakın olandır.’ Nebimiz, Resulümüz doğru yolu/İslam’ı, Kur’an sayesinde yani Kur’andan öğreniyor. 42/Şura 52 ‘İşte böylece sana da emrimizle Kur’anı vahiy ettik. Sen kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat Biz Kur’anı kullarımızdan dilediğimizi ve dileyeni doğru yola eriştirdiğimiz bir nur kıldık. Şüphesiz ki, sen doğru bir yolu göstermektesin.’ Nebimiz, Resulümüz dinini Kur’andan öğreniyor ve Kur’ana uyuyor, insanların büyük bir kısmı ise dine ilaveler yapıyorlar. Kur’an dışında dinin başka kaynakları da var diyorlar. Misal mi, Hadislerin, mezheplerin, tarikatların, cemaatlerin görüşleri de dinin parçası olarak anlatılıyor.

Falan mezhebe göre şöyle, falan âlimin görüşü şöyle denilmiyor mu? Televizyonlarda, çeşitli dini anlatımlarda anlatılıyor ve dinin kaynağı olarak açıklıyorlar. 49/Hucurat 16 ‘De ki:Siz dinini ve dininizi Allaha mı öğretiyorsunuz…’ 50/Kaf 45 ‘Biz onların dediklerini çok iyi biliriz. Sen onların üzerinde bir zorlayıcı değilsin. Tehdidimden korkanlara Kur’anla öğüt ver.’ 6/Enam 105 ‘Biz böylece ayetleri geniş, geniş açıklıyoruz ki: Sen ders almışsın desinler de bizde anlayan toplum için Kur’anı iyice açıklayâlim.’ 6/Enam 104 ‘…Ben üzerinize bekçi değilim.’ 6/Enam 107 ‘Allah dilesydi/isteseydi, onlar ortak koşmazlardı. Biz seni onların üzerine bir bekçi kılmadık. Sen onların vekili değilsin.’ 10/Yunus 108 ‘De ki: Ey insanlar, size Rabbinizden Hak/Kur’an gelmiştir. Artık kim doğru yola gelirse, ancak kendisi için gelecektir. Kimde saparsa, o da ancak kendi aleyhine sapacaktır. Ben sizin üzerinize vekil değilim. Sadece tebliğ etmekle görevliyim.’ 
11/Hud 12 ‘…İyi bil ki: sen ancak bir uyarıcısın, Allah her şeye vekildir.’ 35/Fatır 23 ‘Sen sadece bir uyarıcısın.’ 35/Fatır 24 ‘Biz seni müjdeleyici ve uyarıcı olarak hak/Kur’an ile gönderdik.

Her millet için mutlaka bir uyarıcı peygamber bulunmuştur.’ Allah ayetlerde açık ve net olarak din yalnız bana aittir, Nebim ve Resulüm de gönderdiğim dinimi öğrenmekle ve insanlara duyurmakla görevli buyurmasına rağmen, Resulümüz, Nebimiz de rivayete göre ‘Kızım Fatıma babam Muhammed beni kurtarır, yardım eder diye güvenme. Ben seni kurtaramam seni Allah’ın elinden ancak amellerin kurtarır.’ Diyen bir peygambere inanıp seviyoruz. Allah Resulümüzü Kur’an da anlatıyor, fakat çoğumuz Resulümüzü Kur’andan öğrenip hayatımıza örnek almıyoruz. Kulaktan duyma çeşitli anlatımlarla duyup öğreniyoruz. Ama yanlışlıklarla dolu, şirke düşülecek şekilde, maalesef ilahlaştırılarak öğretiliyor, bu doğru değildir.
 

Yazarın Diğer Yazıları