Muhammed Kösedağ

Bu Kez Farklı Olsun

Muhammed Kösedağ

Dün başlayan 2024 Avrupa Şampiyonası, yaz aylarını keyifli hale getirecek turnuvalardan biri olacak. Milli takımlar düzeyinde oynanan turnuvalar her zaman büyük heyecana sahne olmuş ve spor severlerin üzerinde güzel anılar bırakmıştır. Hele ki kendi milli takımınızın başarılı olması, o turnuvayı daha da anlamlı kılar.

Türkiye A Milli Takımımız, bu şampiyonada F grubunda Portekiz, Çekya ve Gürcistan ekipleriyle gruptan çıkma mücadelesi verecek. 2016 ve 2020 Avrupa Şampiyonalarında yaşadığımız felaketlerin ardından, bu şampiyonada alınacak güzel sonuçlar bize ilaç gibi gelecektir. Hele ki son şampiyonada tek gol atıp, sıfır çekerek sanki ‘bir arkadaşa bakıp çıkmış gibi’ bir turnuva geçirdik.

Bu jenerasyona güven tam… 

Takımın neredeyse tamamı genç ve umut vaat eden isimlerden oluşuyor. Ancak şöyle bir sıkıntı var ki, Vincenzo Montella son maçlarda bocaladı. Hala turnuvaya gidecek ilk 11 belli değil. Kafasında net bir kadro kuramadığı çok belli. Son hazırlık maçlarında tamamen farklı kadrolar ve taktikler denedi.

Bu saatten sonra geri dönüş yok. Turnuva geldi çattı. Takıma güvenip desteklerimizi sürdürmemiz gerekiyor. Son 2 turnuvayı unutup yeni bir başlangıç yapmak ve tarihi zaferlere yenisini eklemek lazım. Ülkemizin son yıllarda içinde bulunduğu buhran belli. Bu turnuva, milletimizi bir nebze olsun mutlu etmek adına çok önemli.
 

Yazarın Diğer Yazıları