Muhammed Kösedağ

EN MANTIKLISI BU...

Muhammed Kösedağ

Süper Lig hazırlıklarını sürdüren Hes Kablo Kayserispor, diğer yandan da transfer çalışmalarına devam ediyor. Sarı-kırmızılılar için en olumlusu da takıma “yük” olan isimlerin bir bir gönderilmesi.

Geçtiğimiz sezon katkı vermek yerine takımı geriye götüren, sahada Kayserispor formasını layıkıyla temsil edemeyen isimlerle yollar ayrılıyor.

Aslında bu gönderilen isimlerin, yapılacak transferlerden daha çok fayda sağladığını düşünüyorum.

Fakat şöyle de bir gerçek var. Gönderilen isimlerin sözleşmeleri bulunuyor. Bu isimlerle nasıl bir anlaşma sağlandı da gönderildi. Kayserispor yıllarca UEFA nezdinde yaşadığı sıkıntılar aşikâr.

Hali hazırda transfer yasağı bulunan bir takım. Gönderilen futbolcuların sözleşmelerinin tek taraflı feshedilmesi ilerisi için büyük sıkıntılar yaratır. Bunun örneklerini çok yaşadık.

Futbolcuyla makul bir fiyatta anlaşılıp yolları ayırmak, her zaman daha hayırlı olur.

Aksi halde bu futbolcu UEFA’ya gittiği takdirde ileride Kayserispor’un başına bela olabiliyor.

Örneğin Kanga için çıkan haberler ne kadar doğru bilinmez.

Kulüpten bir açıklama yapılmadı ancak iddialara göre fesh işlemi için 400 bin Euro’luk anlaşma sağlanmış. Yaklaşık 4 Milyon Türk lirası ediyor.

Böyle bir para verilince haliyle tepkiler de beraberinde geldi. Bir sezon boyunca taraftara saç baş yolduran futbolcuya bu kadar para verilmesi, ister istemez tepki çekti. Ancak bu futbolcu alınırken daha yüksek bir maliyete alındı. Futbol piyasası bu şekilde. Oyuncuyla gelmeden önce anlaşma yapıyorsan o parayı vermek zorundasın.

Daha kötüsü de olabilirdi.

Kanga’nın sözleşmesi tek taraf feshederseniz, oyuncu UEFA’ya gittiğinde o parayı misliyle alıp, takımı daha kötü duruma sokabilir.

Yani demek istediğim, katkı sağlamayacağını düşündüğünüz bir futbolcuyla masaya oturup, makul şekilde anlaşma her zaman için daha hayırlıdır.

Kayserispor’un her zaman bu politikayı benimsemesi gerekiyor.

Yazarın Diğer Yazıları