Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşan Kayserispor, önemli bir galibiyet elde etti. Bu maçın hikayesi de alınan galibiyet kadar güzel. Kayserispor takımıyla birlikte binlerce taraftarı da Ankara'ya akın etti. Sevdasının peşinden kilometrelerce yol gitti. Takımına destek olmak için evini, işini, ailesini ihmal edip Ankara'nın yolunu tuttu. Aynı şekilde basın mensubu olarak ben ve birkaç arkadaşım da Ankara'ya giderek, Gençlerbirliği - Kayserispor maçını yakından takip ettik.
Geceden Kayseri yola çıktık, sabah saat 06:00 civarında Ankara'ya ulaştık. Aynı saatlerde Kayserispor taraftarı da 30'un üzerinde otobüs ile Ankara'ya ulaştı. Gün henüz ağırmamıştı. Basın mensubu arkadaşlarım Memduh Borazan ve Ramazan Danacı ile sabahın 6'sında karanlıklar içerisinde Ankara sokaklarında yürüdük.
Birer çorba içtikten sonra Anıtkabir'in yolunu tuttuk. Anıtkabir'e yaklaşırken, her girdiğimiz sokakta Kayserispor taraftarlarıyla karşılaştık. Güzel bir duyguydu. Pazar sabahı Ankara'yı Kayserililer sarmış. Anıtkabir'e vardık. Kapılar açıldı. Yüzlerce Kayserispor taraftarı içeri girdi.
Ziyaretçiler bu müthiş kalabalığın ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Ellerinde kameralar, telefonlarla bu kalabalığı görüntülemeye çalışıyor.
2 bine yakın Kayserispor taraftar kaşkollarını açarak, önce İstiklal Marşı ardından İzmir Marşı'nı söyleyerek Atatürk'e olan saygısını gösterdi. Daha sonra Anıtkabir'den ayrılan arma sevdalıları, stadyumun yolunu tutmaya başladı. Biz de aynı şekilde yola koyulduk.
Stada geldik. Müsabaka başlamadan önce Kayserispor taraftları, kendilerine ayrılan bölümün çoğunu doldurmuştu bile. Gençlerbirliği takımı oyuncuları ısınmak için sahaya çıktıklarında, Kayserili taraftarların ıslıklarıyla karşılaştılar. Ne olduğunu anlamadılar bile. Adeta kendi evlerinde deplasman yaşadılar. Kayserispor taraftarı müsabaka boyunca, rakip taraftarlardan daha fazla bağırdı. Müsabaka Ankara'da değil de, Kadir Has Arena'da oynanıyordu sanki. Statta sürekli hoparlörlerden son ses müzik çalındı. Özellikle Kayserispor taraftarlarının sesini bastırmak için o bölümde bulunan hoparlörlerden yüksek sesle müzikler çalındı.
Mücadele başladığında Kayserispor ilk 15 dakikada rakip karşısında çok etkisiz kaldı. Ancak sonraki dakikalarda kendi kimliğini sahaya yansıttı. Deniz'in olmadığı bu maçta Güray ve Boldrin üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Aynı şekilde Lung'un olmayışında da Muammer görevin çok iyi şekilde yerine getirdi. Güray sol ayaklı olmasına rağmen, ilk golde sağ ayağı ile yaptığı harika ortayı Umut Bulut tamamladı. İkinci yarıda da Boldrin, fririkten kimsenin beklemediği anda kaleciyi avladı. Kayserispor zorlu deplasmanda üç puanı almayı başardı.
Maç sonunda yine çok güzel görüntüler vardı. Kayserisporlu futbolular taraftarıyla birleşti, kenetlendi. Kazanılan her maç sonrası, "Güzeller içinden bir seni seçtim" bestesi söylendi. Ancak burada dahi stattaki anons ve müziklerden sorumlu kişiler olayı sabote etmeye çalıştı. Gençlerbirliği'nin maçı kaybetmesine rağmen, sırf Kayserispor taraftarı ve futbolcusu sevinmesin diye son ses müzik açıldı. " Kırmızı Kara burası Ankara" tarzında ilkokul çocuklarının yazacağı düzeyde bir beste ile kafamızı şişirdiler. Sadece biz değil, Gençlerbirliği taraftarı ve sahanın güvenlikleri dahi bu sesten inanılmaz rahatsız oldu. Sırf rakip taraftarı rahatsız etmek için özellikle yapılan bu uygulama gerçekten çok çirkin.
Ankara deplasmanı bizim açımızdan çoğu yönden sıkıntılı geçti. Gün içerisinde de yaşadıklarımız oldu ancak Kayserispor'un aldığı galibiyet herşeyi unutturdu. Başakşehir maçı öncesi bu üç puan büyük moral oldu. Sırada Başakşehir var. Bu maç 27 Kasım Pazartesi oynanacak. Hafta başı olması biraz sıkıntı olabilir ancak Kayserispor taraftarının bu önemli maçta takımının yanında olması gerekiyor. Çok zorlu bir viraj. Bunu da atlattığı anda yeni hedefler doğacak ve Kayserispor adından daha fazla söz ettirecek.
Son olarak yine Kayserispor'un vefakar ve cefakar taraftarına teşekkür etmek gerek. Hem iç sahada hem de deplasmanda üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapıyorlar. Özellikle son Ankara deplasmanı, bütün tarafarları örnek oldu. Deplasmana giden binlerce kişi takımın kazanmasında yine büyük rol oynadı. Saha içerisinde oyuncular için ayrı bir motivasyon kaynağı oldular.
Dönüş yolunda taraftar otobüsüyle Kayseri'de geldik. Otobüste konuşulanlara şahit oldum. Birtanesi çok ilgimi çekti. Taraftarlardan biri, gece vardıyasında çalışan bir işçi ve deplasmandan döndükten sonra Kayseri'ye gelip, 23:00'te iş başı yapacağını söyledi. Onca yolu Kayserispor için gidip, daha sonra geri dönüşte dinlenmeden iş başı yapan cefakar insanlar olduğu sürece böyle Kayserispor'un sırtı yere gelmez.