GEÇTİĞİMİZ günlerde Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu'nda Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ERÜ ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) işbirliğiyle Yerel Medya Buluşması düzenlendi.
Yerel Medya Buluşması'na RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, ERÜ Rektör Yardımcısı, İletişim Fakültesi Dekanı Hakan Aydın, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ile akademisyenler ve basın temsilcileri katıldı.
Ancak ne yazıktır ki, programa Kayseri basını katılmadı. Yalnızca gördüğümüz birkaç isimle yetinmek durumunda kaldık.
***
Kayseri'de yerel medyanın pek çok ile kıyasla aktifliğini vurgulayan RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, burada bulunmayı fırsat olarak gördüğünü ifade etti.
Duruma bakıldığında burada bir terslik olduğunu görmemek mümkün değil..
Sektörde sorunu bulunun o kadar çok basın mensubu varken, durumu fırsat bilip RTÜK Başkan Yardımcısına konuyla ilgili şikâyetlerini ileteceği bir ortama gitmemeleri ve yalnızca oturdukları yerden hala şikâyetlenmelerini izlemek çok üzücü…
Öyle ki, Uslu yerel medyadaki problemleri çözmeye çalıştıklarını ifade ediyor.
***
Sorunu olan, sorunu çözüme ulaşmayan ne kadar basın mensubu varsa bu programda görmeyi dilerdim, Uslu’ya sorular sorup soruna odaklanılması adına konuşmalar duymayı dilerdim.
Hiçbir şey oturduğumuz yerden çözülmüyor. Yetkilisine iletmediğiniz sorun, sorun olarak kalacaktır.
***
Aile dostu yapımlara kucak açıldı
Ayrıca RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, RTÜK ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğine değinerek, bu yıl ilk defa başlatacakları aile ve çocuk dostu yapım ve dizilerin teşvik edilmesine dair ödül programının startını verdiklerini de Kayseri’de duyurmuş oldu.
Aile yapımlarına hasret kaldığımız bu son yıllarda adeta içimize su serpti bu örnek proje.
Uslu Üst Kurul ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın işbirliğindeki ödül projesinde 30 Eylül’e kadar yapılacak başvurular neticesinde yaklaşık 16 milyon lira teşvik dağıtılacağını açıkladı.
Umuyorum ki bu çalışma, daha çok Türk örf ve geleneklerine uygun diziler ile yapımlarda bulunmaya ve aile bağlarının güçlenmesine katkı sağlayacak bir çalışma olur.