Tuğba Çatlı

Merkür Tahtına Geçiyor

Tuğba Çatlı

Merkür yönettiği ve yüceldiği Başak burcuna geçiyor. Retro hareketiyle 15 Ağustostan itibaren Aslanda gerileyen Merkür 9 Eylül'de tahtına oturuyor ve 26 Eylül'e kadar Başak burcunda kalmaya devam edecek. Başak burcunda ekstra güçlü olan Merkür kendi doğasındaki işlerde şans, fırsat ve başarı getirir. İletişim becerisi isteyen işlerde, eğitim öğrenim, yayıncılık, yazarlık, gazetecilik, habercilik, astroloji, seyahatler, ticari konular, hukuk, memurlar, danışmanlar... Gibi konularda daha rasyonel mantıklı hareket edeceğimiz bir süreçteyiz.

Merkür Başak burcundayken, detay gerektiren işlerde konsantre olma kapasitemiz üst düzeye çıkar ve yapacağımız işleri mükemmelleştirmek, işleri organize etmek, düzene sokmak için mükemmel zamanlardır. İletişimde olduğumuz kişilerle ilgili daha doğru muhakeme yaparken olayların artısını eksisini daha net görebiliriz. Sonuç odaklı pratik kararlar alabiliriz. Araştırma, analiz isteyen konularda zihnimizi daha aktif kullanabiliriz. Analitik düşünme ve bilimsel çalışmalar artış gösterebilir.  Yazılı veya sözlü kendimizi daha iyi ifade edebiliriz. İşleri yoluna koyabilir, derli toplu ve daha hızlı halledebiliriz...

26 Eylül'e kadar dikkat etmemiz gereken, başkalarının yaptığı işleri beğenmesek de etrafımızdaki kişilere karşı eleştirinin dozunu abartmamak.

Çarşamba günü ipler geriliyor

Çarşamba günü Ay Satürn ve Güneş ile kare açısını yaptıktan sonra Jüpiter ile karşıt açı yapacak. Gökyüzünde Güneş Jüpiter Satürn arasındaki t-kare açı kalıbını, Ay tetikleyerek büyük kare oluşturacak. Aşağıda haritasını görmüş olduğunuz oluşum ile stres, gerginlikler ve karışıklıklar oluşabilir.

Değişen olaylar ile dağılıp huzursuzluk hissedebiliriz. Çözüme ulaşayım derken önümüze koyduğumuz pek çok hedef, odak noktamızı değiştirebilir. Dikkat etmemiz gereken alışkanlıklarımızın önümüze engel olmaması.

Finansal açıdan riskli zamanlar, derinlemesine düşünmeden hareket etmeyelim. Gereksiz risklerden kaçınalım. Talep, başvuru, önemli iş ve görüşmeleri bugüne bırakmayalım. Otorite figürlerle sorun yaşamamak için temkinli olmakta fayda var. Eğitim öğretim, akademi, hukuk, seyahat, ticaret gibi alanlarda terslikler yaşamamız olası dikkatli olalım.

Fırsatları değerlendirelim

Perşembe günü öğleden önceki saatlerde Merkür Mars sekstil açısını kullanıp önemli, cesaret isteyen konuşmaları yapabiliriz. Hızlı düşünüp hızlı kararlar alabileceğimiz günün ilk yarısı kendimizi daha güçlü ifade edebiliriz. Konuşmalar, yazışmalar, anlaşmalar için bugünü değerlendirebiliriz.

Egolara dikkat

Perşembe günü öğleden sonra kesinleşecek olan Güneş Jüpiter karesiyle egolar zirve yapabilir. Dikkat! Abartılı bir şekilde kendimizi ortaya koymaktan kaçınmamız gereken bir gün. Aşırılıklardan ve kibirden uzak duralım. Fanatikçe tutumlardan söylemlerden sıkıntılar yaşayabileceğimiz gün geneli güç çekişmeleri yaşayabiliriz. Etik ve ahlaki değerlerimize sahip çıkalım. Finansal alanda zorlanmalar yaşayabiliriz riskli girişimlerden uzak durmakta fayda var.

Hafta sonu güzelliklerle geliyor 

Pazar günü iyicil gezegenler iş başında. Venüs ve Jüpiter'in üçgen açısı gerçekleşiyor. Aşk, ilişkiler, güzellik, estetik, giyim kuşam, alışveriş, sanatsal faaliyetler, eğitim, yayıncılık gibi alanlarda şans bizimle.

Evlilik teklifi yapmak, ilişkilerde yeni adımlar atmak, bozuk giden ilişkileri düzeltmek için bugünü değerlendirebiliriz. Duygularımızı sevgimizi ifade etmek için mükemmel bir gün. Ayrıca kişisel bakımlar ve alışveriş içinde bugünü değerlendirebiliriz. Şans ve fırsatların bizimle olacağı pazar günü için plan program yapmaya şimdiden başlayabiliriz.

Güzel bir hafta olması dileğiyle...   

Hoşgörü ve sevgi ilacınız olsun.    

Tüm güzellikler sizinle olsun. 

 [email protected]

Yazarın Diğer Yazıları